به گزارش نوای آبیدر، سد قشلاق که در سال ١٣۵٨ با ظرفیت ۲۲۴ میلیون مترمکعب در ١٢ کیلومتری سنندج به بهره برداری رسید منبع اصلی تأمین کننده آب شرب و همچنین کشاورزی سنندج است اما با گذشت زمان و به دنبال توسعه شهر سنندج و روستاهای اطراف در کنار عدم کنترل مناسب پسابهای شهری، کشاورزی و صنعتی در حوضه بالا دست سد، مواد مواد مغذی و ته نشست در داخل سد جمع و باعث تغییر طعم و بوی آب شرب شهر شد به طوری که در حال حاضر امکان استفاده از آب این سد برای تأمین نیازهای شهری غیرممکن شده است.
با افزایش بوی بد و طعم آب شرب و لوله کشی سنندج، مردم از چند سال پیش برای تامین آب آشامیدنی، راهی چشمه ها و کانی های اطراف و حاشیه شهر شدند، اما این اقدام نه تنها جوابگوی جمعیت ۵٠٠ هزار نفری شهر نبود بلکه به دلیل صف های طولانی، بعد مسافت و همچنین زمان بر بودن در صف ایستادن، گره ای از مشکلات مردم باز نکرد.
در سال ۱۳۹۴ و بعد از برگزاری نشست های کارشناسی، تصمیم بر این شد که برای جبران کم آبی ناشی از بارندگی و همچنین کمک به بهتر شدن کیفیت طعم و بوی آب شهر سنندج، بخشی از آب سد آزاد در ۴۰ کیلومتری غرب سنندج از طریق رودخانه چهلگزی به سد قشلاق انتقال یابد.
بالاخره با پیگیری های مسئولان استانی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، طرح سامانه انتقال آب از سد آزاد به تصفیهخانه سنندج در دستور کار دولت و وزارت نیرو قرار گرفت و عملیات آغاز این پروژه ۱۵ بهمن سال ۱۳۹۹ کلید خورد.
با این حال تأمین آب شرب سنندج از طریق انتقال آب سد آزاد در دولت دوازدهم محقق نشد و این میراث نامیمون به دولت سیزدهم رسید و به یکی از اولویت های مهم و اصلی تیم دولت سیزدهم در کردستان تبدیل شد.
اسماعیل زارعی کوشا تنها چند روز بعد از انتصاب و حضور خود در استان، علیاکبر محرابیان وزیر نیرو را برای رفع چاره به کردستان فراخواند و از او قول گرفت که این مشکل جدی مردم سنندج را در کمترین زمان ممکن رفع کند به طوری که وزیر نیرو در بازدید از سامانه انتقال آب سد آزاد به سنندج گفت: تمام اعتبارات لازم برای اتمام پروژه انتقال آب از سد آزاد به سنندج به هر نحوی شده تأمین خواهد شد و تلاش میکنیم این طرح تا قبل از فصل گرما به بهرهبرداری برسد.
استاندار کردستان که پیش از این وعده داده بود تا پیش از شروع فصل گرما مشکل آب شرب سنندج حل می شود اما وعده آقای استاندار و مسئولان وزارت نیرو تاکنون محقق نشده و بهره برداری از این طرح به شهریورماه موکول شده است.
انتقال آب سد آزاد به سنندج اگرچه ممکن است به کیفیت بهتر آب شرب این شهر از لحاظ رنگ، طعم و بو در کوتاه مدت منجر شود اما به نظر میرسد راهکار اساسی این مشکل، ارتقا تصفیهخانه آب سنندج از لحاظ تجهیزات نیز باشد.
در حال حاضر ۳۸۳ هزار و ۱۳۷ مشترک در کردستان از خدمات شرکت آب و فاضلاب بهرهمند هستند که ۱۷۰ هزار مشترک آن مربوط به سنندج است.
هم اکنون در آستانه سفر هیأت دولت به کردستان، مردم سنندج چشم انتظار تحقق وعده استاندار بوده و امیدوارند کامشان با آب گوارا شیرین شود.
Thursday, 21 November , 2024