به گزارش نوای آبیدر، یعقوب گویلیان روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: کردستان یکی از استانهای تاریخی کشور بوده که بناهای متعددی را در زمینههای تاریخی، مذهبی و فرهنگی را در دل خود جای داده است.
وی افزود: مسجد-مدرسه دارالاحسان و کلیسای تاریخی شهر سنندج جزء یکی از مهمترین ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی این شهر به شمار می روند، اما هنوز از ظرفیتهای آنها برای گردشگری پایدار شهری در زمینه مذهبی و فرهنگی به خوبی استفاده نشده است.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان ادامه داد: مفهوم موزه امروزه بسیار وسیع و متنوع شده و مفهوم موزه کلاسیک به معنی جایی که فقط محل نمایش اشیاء و اقلام تاریخی است، جای خود را به گسترهای متنوع از کارکرد موزههای نوین مانند موزه های تخصصی، اکو موزه، موزه فضای باز و زنده داده است.
وی اضافه کرد: یکی از انواع این موزهها، “موزه بنا” است که امکان حفاظت و بازدید عمومی برای معرفی بناهای شاخص و باارزش را ایجاد می کند و به فراخور میتوان موزهها و گالریهای ثابت و یا موقت هنری و تاریخی را در آن برپا کرد.
گویلیان با اشاره به اینکه مسجد-مدرسه دارالاحسان یا مسجد جامع سنندج روزگاری یکی از دارالعلمهای مهم ایران بوده و دارای ساختار معماری عالی و تزیینات بسیار متنوع و نفیس است، افزود: کلیسای تاریخی سنندج هم با طراحی معماری شاخص، روزگاری همراه با میدان مرتبط با آن یکی از مراکز مهم شهری بوده است.
وی عنوان کرد: پس از دریافت تاییدیه طرح توجیهی و محتوایی از اداره کل موزههای وزارت میراث فرهنگی، موزه بنای اماکن نامبرده در سنندج راهاندازی میشود که امیدواریم با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه موزه وقف را نیز در داخل یکی از این موزه بناها راه اندازی کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان یادآور شد: باید به چشماندازهای آینده این حوزه نگاه جدیدتری بیندازیم و برنامهریزیها به سمتوسویی برود که در این اماکن فرهنگی شاهد تحولی بزرگ باشیم.
۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی در استان شناسایی شده که از این تعداد ۹۳۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است. از آثار ثبت شده استان در فهرست آثار ملی ۷۹۳ اثر غیرمنقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۹ اثر منقول، ۲۵ اثر میراث طبیعی و ۹۳ اثر میراث معنوی است.
Thursday, 21 November , 2024