معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تا کنون 9 بیمار مبتلا به قارچ سیاه در استان کردستان شناسایی شده اند که توسط اکیپ درمانی در بیمارستان بعثت بستری و تحت درمان قرار گرفته اند.

صدیق جدید الاسلام در گفتگو با خبرنگار نوای آبیدر در خصوص ارتباط قارچ سیاه و کرونا که اخیرا شایع شده است، اظهار کرد: قارچ سیاه بیماری جدیدی نبوده و در اثر یک نوع قارچ خطرناک به اسم موکورمایکوزیس که معمولا روی مواد آلی رشد کرده به انسان منتقل می‌شود؛ این بیماری در افرادی که دچار ضعف سیستم ایمنی هستند، دیده می‌شود.

 

وی افزود: متاسفانه این قارچ در کشور شیوع پیدا کرده و هم زمان استان ما راهم در بر گفته است به طوری که تا کنون ۹ مورد بیمار شناسایی و بستری شده اند .

 

جدید الاسلام با اشاره به اقدامات کمیته علمی و فنی در این باره افزود: کمیته متشکل در استان شامل تیم عفونی، چشم پزشک، متخصص گوش و حلق و بینی و داخلی و مدیر داروی است که پیگیری از کرونای قارچ سیاه و چگونگی جلوگیری از شیوع این بیماری و درمان آن در استان را برعهده دارند.

 

وی عنوان داشت: در مرکز درمانی بیمارستان کوثر با اختصاص یک بخش درمانی به این ۹بیمار تمام تلاش خود را برای درمان و جلوگیری از شیوع آن به کار برده است.

 

جدید الاسلام خاطر نشان کرد: قارچ سیاه در افرادی که دارای نقص ایمنی بدن، دیابت و فشارخون بالا هستند، بیشتر بروز می یابد و با توجه به اینکه کرونا سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند، زمینه بروز این بیماری نیز افزایش می یابد.

 

به گفته وی، همچنین دیگر علایم بیماری قارچ سیاه ریوی شامل تب، سرفه کردن، درد قفسه سینه و تنگی نفس است و می تواند به صورت تاول یا زخم و ضایعات پوستی ظاهر و ناحیه آلوده سیاه شود.

 

معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی با توصیه اکید به پزشکان و کادر درمان در مورد شناسایی این بیماران گفت: باید هشدار های لازم به مردم در این باره داده شود تا با خود مراقبتی و رعایت کامل پروتکل های بهداشتی خود را از مبتلا شدن به هر نوع از این بیماری حفظ کنند.