فرماندار سنندج گفت: سفر مقام معظم رهبری به کردستان برای نخستین بار نگاه و برنامه راهبردی نظام را عیان و چشم انداز روشن و امیدبخش و سازنده ای پیش روی منطقه و کشور گشود.

به گزارش نوای آبیدر،‌شهرستان سنندج به عنوان مرکز استان کردستان و با جمعیتی بالغ بر ۵۰۰هزار نفر بیش از یک سوم جمعیت استان را در خود جای داده است.

 

سنندج از دیرباز تاکنون مرکز فرهنگ و هنر منطقه کردستان بوده و مقام معظم رهبری در سفر تاریخیشان در سال ۸۸ به کردستان و در جمع مردم سنندج از این شهر و مجموعه استان کردستان به عنوان خطه فرهنگ و هنر یاد کردند.

 

یحی نظری فرماندار شهرستان سنندج در این راستا در گفت و گو با خبرنگار کردتودی اظهار کرد: سه نکته اساسی از سخنان راهبردی و بسیار مهم ایشان در ۲۲ اردیبهشت در میدان آزادی سنندج را باید همواره مدنظر مردم و برنامه ریزان ملی و منطقه برای کردستان باشد، گرچه دستاوردهای عمرانی و اقتصادی سفر معظم له درخشان و باعث توسعه بیش از پیش منطقه شد، اما نکاتی هستند که نشان می دهد مقام معظم رهبری شناخت عمیقی از ارزشهای  فرهنگی و معنوی مردم شریف کردستان داشته و دارد.

نکته اول: تغییر نگاه امنیتی به فرهنگی

مقام معظم رهبری در طلیعه سخنانش کردستان را « یک استان فرهنگی » خواند. به نظر من این بیان  خود دو نکته را روشن کرد:۱- به زعم بسیاری تا آن زمان که کردستان یک استان امنیتی خوانده می شد با این بیان روشن وبیٌن مقام معظم رهبری، عملا این نگاه رنگ باخت و کردستان جلوه ای نو و واز تبار فرهنگی در کشور یافت. به موسیقی و به هنر و به صنایع بی بدیل دستی و به فرش و به دیگر هنرهایش در ایران و جهان نام آوازه تر شد. تا جایی که به نظرم کوشش مسئولان محلی در معرفی سنندج در میان شهرهای خلاق جهان به عنوان شهر موسیقی از این راهبرد حکیمانه ایشان منشأ گرفت. وی در این سخن ارزشهای مردم را نیک بر می شمارد و می فرماید: شما به طبیعت سرسبز و زیبای این استان نگاه کنید، به روحیه‌ی مهربان و باصفای مردم این استان نگاه کنید، به تاریخ این استان – که علما و شعرا و اهل فرهنگ و اهل هنر در همین تاریخ نزدیکِ این استان فراوانند – نگاه کنید؛ همه‌ی اینها نشان می دهد که این استان، یک استان فرهنگی است. این سخن عمیقا ارزشهای فرهنگی کردستان را شکوهمندتر کرد و برای تعالی و بها دادن بیشتر به ارزشهای فرهنگی در سطح کشور باب جدیدی گشوده شد.

نکته دوم: اعلام تنوع اقوام به عنوان فرصت

مقام معظم رهبری در این سخنان تاکید می کنند: نظام اسلامی تنوع اقوام را در کشور بزرگ و سرفرازمان یک فرصت می داند. سنتهای مختلف، آداب و عادات مختلف و استعدادهای گوناگون و متنوع، یک فرصت است که اجزاء گوناگون این ملت بتوانند یکدیگر را تکمیل کنند: با مراودات درست و با همزیستی و اتحاد کامل. برای ملت ما این یک افتخار است که چنین نگاهی به مسئله‌ی تنوع اقوام دارد.

نیز درهمین کلام روشن می کند:هرکسی که با این نگاه مخالفت کند و شیوه‌ی دیگری را انتخاب بکند، برخلاف سیاست نظام اسلامی رفتار کرده است.

این سخن گشایشگر راهبردی نو در نگاه به قوم کردها و پذیرش ارزشهای خاص قومی و جامعه کردی بود و تاکید ویژه ایشان ثابت کرد که نظام به ارزشهای مردم کردستان می بالد و به شکوفایی ارزشهای کردها اهمیت دوچندان می دهد.

نکته سوم: تاکید بر ضرورت وحدت راستین بین مذاهب

مقام معظم رهبری در سخنان خود باز نکته را اشاره می کند که نیاز ضروری جامعه ایرانی و اسلامی است. می فرماید:« آن کسی که ندای تفرقه‌ی بین شیعه و سنی را سر می دهد و به بهانه‌ی مذهب، می خواهد وحدت ملی را به هم بزند، چه شیعه باشد و چه سنی، مزدور دشمن است؛ چه بداند، چه نداند. » این سخنان روشن می دارد در وحدت بین ملت و مذاهب هیچ تبعیضی نیست و هرکس از شیعه و سنی که به وحدت مذاهب خدشه وارد کند جبهه او در نظر نظام، جبهه دشمن است.

انتهای پیام/