چندین سال است که در کردستان شاهد انتشار آگهی های دولتی بدون نظارت و اطلاع دستگاه های متولی امر در روزنامه های سراسری هستیم و در این راستا رانتی چندین میلیارد تومانی شکل گرفته است.

به گزارش نوای آبیدر، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان چندین سال است در مقابل درخواست فعالان رسانه ای در خصوص لیست سرپرستان روزنامه های سراسری و میزان آگهی های دریافتی آنان مقاومت می کند و این در حالی است که سایر استان های کشور در این خصوص اطلاع رسانی کرده اند.

فضای رسانه کردستان متشکل از دفاتر خبرگزاری های سراسری و پایگاه های خبری در فضای مجازی است و در عرصه رسانه های مکتوب نیز نشریات محلی و سرپرستی روزنامه های سراسری مشغول به فعالیت هستند.

روند فعالیت خبرگزاری ها و پایگاه های خبری در دسترس عموم بوده و همه مردم در هر زمان و مکانی می توانند نسبت به آن دسترسی داشته باشند.

نشریات محلی کردستان نیز تعدادی محدود بوده و هر بار که منتشر می شوند موظفند چند نسخه را برای بررسی و تایید اعلام وصول در اختیار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دهند.

همچنین نشریات محلی چاپ شده بر روی دکه های مطبوعاتی سطح استان قرار گرفته و علاوه بر کارشناسان ارشاد همه مردم نیز می توانند محتوای رسانه ای و آگهی های دریافتی آن ها را رصد کنند.

در این میان تنها حوزه نشریات سراسری با ابهامات بسیاری مواجه بوده و هیچ کس در کردستان نمی داند که هم اکنون چند روزنامه سراسری نمایندگی دارند و یا چه افرادی سرپرستی نمایندگی روزنامه های سراسری را بر عهده دارند.

جالب تر اینکه غیر از شهرستان سنندج و آن هم به تعداد انگشت شمار ادارات دولتی، سایر دستگاه های اجرایی در سنندج و دیگر شهرستان ها بدون نظارت ارشاد اقدام به ارسال آگهی به روزنامه های سراسری نموده و در این میان میلیاردها تومان پول بی زبان بدون هیچ نظارتی رد و بدل می شود.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان طی یک دهه اخیر در مقابل درخواست های اصحاب رسانه استان در خصوص انتشار اسامی سرپرستان و روزنامه های سراسری مقاومت کرده و تاکنون هیچ دلیل قانع کننده ای هم برای این پنهان کاری ارائه نکرده است

البته به اذعان بسیاری از خبرنگاران استان دلیل اعلام میزان آگهی ها و اسامی سرپرستان و اسامی روزنامه های آن ها یک مبحث سیاسی بوده و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با توصیه احزاب حامی دولت و اعضای این احزاب که دارای سرپرستی نشریات متعدد سراسری هستند از انتشار این لیست ها پرهیز می کند.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان طی این سال ها حتی یک نظارت روزانه، هفتگی یا ماهانه بر روی محتوای روزنامه های سراسری که دارای نمایندگی در کردستان هستند انجام نداده و بدون شک اگر رصدی چند ماهه بر روی این روزنامه ها انجام شود به راحتی می توان مبالغ هنگفتی که این سرپرستان در قالب فاکتورهای غیر قانونی به ادارات و سازمان های دولتی و عمومی ارائه می کنند را کشف کرد.

در سنوات اخیر بسیاری از کارپردازان و معاونت های مالی ادارات و سازمان های دولتی و عمومی در کردستان با معضل مبالغ متنوع فاکتورهای روزنامه های سراسری و رپورتاژهای آن ها مواجه بوده و هنوز ریشه این مفسده در کردستان نخشکیده است.

در روزهای پیش رو به نظاره خواهیم نشست که آیا مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان که خود از اصحاب فرهنگ و هنر است آیا ریشه های این مفسده بزرگ مالی را در عرصه رسانه استان خواهد خشکاند یا نه؟