کارشناس فراهم‌آوری و اهدا عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: شاخص اهدای عضو نسبت به جمعیت استان (PMP) در ۶ماهه اول سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش داشته و رتبه ۱۴ کشوری را داریم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «نوای آبیدر » به نقل از روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، نهیه علی کرمی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ شاخص اهدای عضو (PMP) در کشور ۱۳.۲۴ بود؛ اما عدد قابل‌قبول ۲۵ و عدد ایدئال برای بخشیدن اعضای بدن ۴۰ است.

وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۲ مورد اهدای عضو در استان ثبت شده است؛ البته یک پسر ۱۳ساله قروه‌ای هم در بیمارستان تهران دچار مرگ مغزی و در همان بیمارستان اعضای بدنش اهدا شد.

کارشناس فراهم‌آوری و اهدا عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: سال گذشته پنج اهدای عضو در کردستان ثبت شد که از این موارد ۲ نفر از شهرستان سنندج، یک مورد بانه، یک مورد دیواندره و یک مورد هم سقز بوده است.

علی کرمی گفت: اهدای عضو به این معنی است که ولی فرد دچار مرگ مغزی رضایت می‌دهد اعضای بیمار فوت شده برای نجات زندگی بیماران در لیست انتظار پیوند اهدا شود.

وی اضافه کرد: بیماران دچار مرگ مغزی به‌هیچ‌عنوان به زندگی برنمی‌گردند و بین یک هفته تا ۳۰ روز زنده می‌مانند؛ اما بعد از گذشت ۳۰ روز قلب قادر به هیچ عملکردی نیست و به طور کل از کار می‌افتد.

کارشناس فراهم‌آوری و اهدا عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه تصادفات و مسمومیت‌ها بیشترین علت مرگ مغزی در استان هستند، یادآور شد: اگر یک بیمار مرگ مغزی به‌صورت صحیح مراقبت شود و در کمترین زمان ممکن اعضای او به اهدا برسد به هشت نفر زندگی می‌بخشد.

علی کرمی افزود: جلب رضایت از خانواده‌ای برای اهدای عضو عزیزش کار بسیار سختی بوده و در این زمینه ارتباط موثر با خانواده فرد مرگ مغزی و زبان بدن، بسیار مهم است؛ چرا که عدم رضایت، ما را با شکست روبه‌رو می‌کند؛ اما برخی از افرادی که به‌سختی رضایت داده‌اند، بعد از مدتی به آرامش خواهند رسید و این کار خداپسندانه برایشان لذت‌بخش خواهد بود.

وی به این هم اشاره کرد سامانه “www.ehda.id” برای داوطلبان اهدای عضو در سراسر کشور طراحی شده است و متقاضیان با ورود به این پایگاه اینترنتی می‌توانند فرم ثبت‌نام اهدای عضو را تکمیل کنند.

بر اساس این گزارش، علاوه بر سامانه www.ehda.id سایت اهدا عضو ایرانیان برای ثبت‌نام و صدور کارت اهدا در دسترس است.

متقاضیان همچنین با ارسال کد ملی به سامانه پیامکی ۳۴۳۲ نیز می‌توانند اقدام به صدور کارت اهدا کنند.

اهدای عضو در کردستان از سال ۱۳۸۹ در کردستان شروع بکار کرد و بعد از چند سال طی برگزاری دوره‌های پیشرفته برای هماهنگ‌کنندگان پیوند اعضا به طور رسمی ادامه یافت.

انتهای خبر/