مدیران مسئول رسانه های محلی خواستار تجدیدنظر معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص شاخص های پرداخت یارانه های حمایتی شدند.

 به گزارش نوای آبیدر،استان کردستان از استان های ویژه کشور در حوزه فرهنگی محسوب شده و مقام معظم رهبری نیز در سفر تاریخیشان به کردستان در سال ۸۸ از این استان به عنوان استانی فرهنگی یاد کردند.

امور فرهنگی در این استان همواره جزو مباحث مهم و کلیدی بوده و بسیاری از معادلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در این استان مرزی تحت الشعاع رویدادهای فرهنگی در این خطه بوده است.

رسانه ها به عنوان یکی از پایه های اصلی حوزه فرهنگ در هر جامعه ای که نقش روشنگری را برعهده دارند در این استان مرزی در ایام مختلف سال به ایفای نقش پرداخته اند و هر کدام بنا بر رسالت و سیاست های کاری خویش در عرصه فرهنگی و اطلاع رسانی این استان نقش آفرینی کرده اند.

اگر سری به سامانه جامع رسانه های کشور بزنیم به ۱۰۱ رسانه مجوزدار عمومی و تخصصی برای استان فرهنگی کردستان می رسیم که تعدادی از آن ها تخصصی و وابسته به مراکز دانشگاهی و نهادهای عمومی است و مابقی خصوصی می باشد.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچون دیگر کشورهای دنیا برای حمایت از تداوم جریان اطلاع رسانی و شفاف سازی در جامعه در طول سال از رسانه های خصوصی حمایت های مالی و حمایت هایی در خصوص اختصاص سهمیه کاغذ را اجرایی کرده است.

در دولت یازدهم این حمایت ها از دریچه سامانه جامع رسانه های کشور و بر اساس ضریب نظم در انتشار و ضریب کیفی آغاز شد و برای استان های کم برخوردار و محروم همچون کردستانی ضریبی مناسب در نظر گرفته شده بود که متاسفانه در دولت دوازدهم با تغییر شاخص ها که در تهران و از سوی معاونت مطبوعاتی برای استان های مختلف کشور در نظر گرفته شد شاهد حذف بسیاری از رسانه های محلی کشور از شمول دریافت حمایت های یارانه ای هستیم.

حذف یارانه تعدادی از رسانه های محلی

عبیدالله رستمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در این خصوص به خبرنگار کردتودی اظهار کرد: معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاخص هایی را از طریق سامانه جامع رسانه های کشور برای رسانه های مکتوب و مجازی لحاظ نموده است و حمایت های یارانه مادی و یارانه کاغذ را بر اساس همین شاخص ها در نظر می گیرد.

وی افزود: متاسفانه بر اساس آخرین لیست اعلام شده از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد که هم اکنون این لیست برای عموم قابل مشاهده است تنها سه نشریه محلی و یک پایگاه خبری استان موفق شده اند که شاخص های مدنظر معاونت مطبوعاتی را رعایت کنند و در مجموع ۳۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان حمایت مالی نیز از این چهار رسانه صورت گرفته است.

رستمی عنوان کرد: متاسفانه با وجود اینکه چندین رسانه دیگر استان نیز دارای نظم انتشار و ضریب کیفی بوده اند به دلایلی دیگر که به خود صاحبان رسانه اعلام شده است از شمول حمایت های دولتی در حوزه حمایت مالی خارج شده اند که امیدواریم با اصلاح نواقص در دوره های بعدی شامل یارانه حمایتی شوند.

وی افزود: چندین مکاتبه نیز به صورت کلی و حتی موردی برای حمایت ویژه از رسانه های استان با معاونت مطبوعاتی داشته ایم و امیدواریم این مهم در آینده نزدیک با مساعدت مسئولان معاونت مطبوعاتی محقق شود.

اوضاع وخیم اقتصادی رسانه های کشور

هوشیار بابایی مدیرمسئول هفته نامه ده نگی کوردستان نیز در گفت و گو با خبرنگار کردتودی اظهار کرد: نشریه محلی ده نگی کوردستان از سال ۹۴ مجوز رسمی فعالیت در عرصه مطبوعات کردستان را کسب کرده است و به عنوان نشریه ای مردمی با همکاری ادبا و صاحب نظران استان فعالیت خود را شروع کرده است و در طول این ۵ سال توانسته است مخاطبان مخصوص خود را جذب نماید.

وی افزود: متأسفانه به دلیل تحریم های اقتصادی گسترده علیه کشور و شیوع ویروس کرونا شاهد وخیم شدن اوضاع اقتصادی رسانه های کشور به ویژه استان مرزی کردستان هستیم و در این راستا بسیاری از نشریات محلی با مشکلات عدیده مالی مواجه شده اند.

بابایی اعلام کرد: طی یک سال اخیر نیز از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد قطع شدن یارانه حمایتی بسیاری از نشریات محلی در استان مرزی و محروم کردستان بوده ایم که نشریه محلی ده نگی کوردستان یکی از این رسانه هاست که یارانه حمایتی آن حدود یک سال است که قطع شده است.

وی افزود: در جدیدترین لیست اعلامی از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مربوط به یارانه حمایتی مطبوعات و پایگاه های خبری کشور در بازه زمانی ۵ ماهه نخست سال ۹۹ است متاسفانه هفته نامه ده نگی کوردستان مشمول دریافت یارانه نشده است.

انتظار نداشتیم معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد یارانه حمایتی نشریات را قطع کند

هژیر الله مرادی سردبیر روزنامه روژان نیز در گفت و گو با خبرنگار کردتودی اظهار کرد: روزنامه روژان تنها روزنامه استان بوده و در این اوضاعف وخیم اقتصادی انتظار نداشتیم که معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد یارانه حمایتی این نشریه را قطع کند.

وی افزود: چندین نفر از فعالان رسانه ای استان در این نشریه مشغول به کار هستند و معیشت آن ها تنها از طریق این رسانه تامین می شود و امیدواریم مسئولان معاونت مطبوعاتی وضعیت ویژه استان های کم برخوردار همچون کردستان را که از لحاظ اقتصادی و صنایع بزرگ جزو استان های آخر کشور است را مدنظر قرار دهند و شاخص هایی کلی را برای همه استان ها تدوین نکنند.

از این تصمیم معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد ناراضی هستیم

عارف رحیمی مدیرمسئول هفته نامه سوران نیز در گفت و گو با خبرنگار کردتودی اظهار کرد: متأسفانه سیاست های انقباضی دولت دوازدهم در حوزه رسانه آسیب های بسیاری به رسانه های محلی وارد کرده است و به هیچ وجه انتظار نداشتیم که هفته نامه سوران که قدیمی ترین هفته نامه بخش خصوصی کردستان به شمار می آید و ۱۲ سال است به صورت مداوم منتشر می شود در این برهه زمانی با قطع حمایت های دولتی مواجه شود.

وی افزود: جای تأسف است که مسئولان در تهران بدون توجه به وضعیت استان هایی همچون کردستان، تصمیماتی لحاظ می کنند که موجب نابودشدن عرصه تأثیرگذار رسانه شده و دلسردی و ورشکستگی را بر پیکره بی جان مطبوعات محلی در استان مرزی و حساس کردستان که مردمانش روزانه مورد آماج صدها رسانه های معاند و ضدانقلاب هستند تحمیل می کنند.

رحیمی اظهار کرد: به شدت از این تصمیم معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد ناراضی هستیم و انتظار داریم مسئولان استانی در این خصوص ورود کنند.

امیدواریم هرچه سریع تر به این اعتراضات پاسخ داده شود

فرید سماواتی رئیس انجمن صنفی نشریات محلی کردستان نیز در گفت و گو با خبرنگار کردتودی اظهار کرد: در جلسات متعددی که با مسئولان ارشاد استان داشته ایم نارضایتی مدیران مسئول رسانه های استان را در خصوص قطع شدن یارانه های حمایتی و سهمیه حمایتی کاغذ اعلام کرده ایم و مسئولان استان نیز در این خصوص مکاتباتی را با تهران انجام داده اند که امیدواریم هرچه سریع تر به این اعتراضات پاسخ داده شود.

انتهای پیام/