رئیس دانشگاه کردستان با اشاره به مشکلات ناشی از ناترازی انرژی در کشور تأکید کرد: عدم استفاده صحیح از منابع دلیل اصلی این بحران است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نوای آبیدر خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی کردتودی، حامد قادرزاده در اختتامیه جشنواره جهادگران علم و فناوری با اشاره به سخن مقام معظم رهبری که علم سلطان است، اظهارداشت: هر چه به سمت جلو حرکت می‌کنیم بیشتر به این مهم می‌رسیم حرکت بدون علم امکان‌پذیر نیست.

 

رئیس دانشگاه کردستان افزود: هر جا بیشتر محدودیت وجود دارد آنجا بیشتر به اهمیت علم پرداخته می‌شود.

 

وی گفت: اگر امروز در کشور ما علی‌رغم اینکه بعد از بعد از ۴۵ سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران آن‌گونه که انتظار واقعی است که باید به اوج قله علمی برسیم، نرسیده‌ایم؛ یعنی اینکه احساس نیاز نکردیم.

 

قادرزاده با بیان اینکه اساس حرکت احساس نیاز است؛ بیان داشت: اگر کشورهای که منابع نداشتند؛ ولی امروز توسعه بافته هستند به دلیل احساس نیاز شدید به علم و تولید ثروت کردند.

 

رئیس دانشگاه کردستان ادامه داد: احساس نیاز بر اساس محدودیت‌های شدید که بر فرد یا گروه یا جامعه مستولی می‌شود و برای وقتی این محدودیت‌ها فکر انسان به کار گرفته می‌شود و سعی می‌کند در مسائل اطراف بیشتر فکر بکند.

 

این مسئول تصریح کرد: مدیریت صحیح منابع و انرژی در مناطقی که محدودیت برقرار است بیشتر درک می‌شود.

 

قادرزاده گفت: برقراری ارتباط میان رشته‌های مختلف از دستاوردهای فراگیری علم و دانش است.

 

رئیس دانشگاه کردستان بیان داشت: اگر امروز پس از این‌همه تلاش و ایجاد حوزه‌های مختلف تخصصی جامعه علمی دنیا به این باور رسیده که ما نیاز به فعالیت‌های بین‌رشته‌ای داریم چیزی جز این نیست که ما همه باید به‌گونه‌ای کار کنیم که مکمل یک سازمان مناسبی به‌منظور تحقق اهدافی باشیم که پایداری را برای جامعه به وجود بیاورد.

 

وی تصریح کرد: اگر ما امروز در کشور شاهد تعطیلی‌های ناشی از ناترازی انرژی هستیم به این دلیل است که ما آن‌گونه که باید یاد نگرفتیم که از منابع به‌درستی استفاده کنیم.

 

قادرزاده گفت: اگر به قرآن کریم مراجعه کنیم خیلی جلوتر از امروز در آن زمانی که محدودیت‌ها به نسبت جمعیتی که امروز در کره خاکی وجود دارد؛ تفکر و تعقل بیشتری نسبت به مکان و زمان وجود داشت.

 

وی با تأکید بر اینکه تفاوت منشأ شناخت است؛ بیان داشت: تفاوت در زمان و مکان موجب یادگیری علم و دانش می‌شود و اصرار بر آن موجب پیشرفت جامعه در تمامی حوزه‌ها می‌شود.

 

رئیس دانشگاه کردستان خاطرنشان کرد: کسب دانش صرفاً برای کسب یک کار و حرفه نیست و مصداق بارز آن شرکت‌های دانش‌بنیان است که زمینه سودآوری و اشتغال‌زایی برای پویندگان علم و دانش فراهم کرده است.

 

قادرزاده یادآور شد: افزایش ۱۷ درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان در طی سه سال گذشته نشان می‌دهد جامعه مملو از امکان ایجاد فایده و درآمدزایی است.

 

 

 

ارسال ۷۶ طرح به دبیرخانه جشنواره جهادگران علم و فناوری

 

مسئول علمی، پژوهشی و فناوری سپاه بیت‌المقدس کردستان گفت: در طول دو ماه گذشته ۷۶ طرح جهت داوری به دبیرخانه جشنواره جهادگران علم و فناوری ارسال شده است.

 

احمد عینی در ادامه اظهار داشت: برابر منویات مقام معظم رهبری؛ بیانیه گام دوم انقلاب؛ سند اعتلای بسیج این جشنواره هرساله با حضور نخبگان علمی و پژوهشی برگزار می‌شود.

 

وی هدف از برگزاری این جشنواره را تولید ایده به ثروت و ارائه توانمندی‌های نخبگان علمی اعلام کرد و بیان داشت: ارائه توانمندی‌های حوزه علمی که منجر به اقتصاددانش بنیان می‌شود یکی دیگر از اهداف برگزاری این جشنواره است.

 

مسئول علمی، پژوهشی و فناوری سپاه بیت‌المقدس کردستان گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان ۶۶۳۲ شرکت بود که در سال ۱۴۰۳ به ۹۹۷۰ شرکت رسیده است.

 

عینی در خصوص جشنواره جهادگران علم و فناوری بیان داشت: جشنواره در تاریخ ۱۰ مهرماه با ارسال پوستر به مراکز علمی آغاز شد و در طول دو ماه گذشته ۷۶ طرح به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و پس از داوری ۲۰ طرح مورد حمایت مادی و معنوی قرار می‌گیرد.

 

وی حمایت مالی و معنوی از نخبگان را از جمله اقدامات معاونت علمی برشمرد و گفت: در این راستا بسیاری از طرح‌ها و اقدامات پژوهشی نخبگان حمایت مالی شده است.

 

این مسئول خاطرنشان کرد: در طول سال گذشته ۴ میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره جهت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در اختیار دو شرکت مهم در استان کردستان قرار داده شده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر/