به گزارش نوای آبیدر،رسانه های معاند در اخباری برنامه ریزی شده با پخش تصاویری بسته از مناطقی در روستاهای بخش مرکزی، خاومیرآباد و سرشیو مریوان ادعا کرده بودند که منابع طبیعی مریوان در اقدامی گزینشی و با غرض ورزی بیش از ۵ هزار اصله درخت مو را قطع کرده اند و در نقاط دیگر با متخلفان برخوردی نمی شود.
این رسانه ها با نشر اینچنین خبرهایی و رنگ و بو دادن سیاسی به آن ها نه تنها به فکر دفاع از کشاورزان و روستاییان نیستند بلکه با هدف عادی انگاری تخریب جنگل ها و مراتع نوار مرزی کردستان سعی بر کوچاندن اجباری روستاییان و مرزنشینان داشته تا برای خود حیاط خلوت هایی چندین ساله مهیا کنند.
این اقدام رسانه ای ضد انقلاب با همراهی صفحات مجازی آن ها در بسترهای تلگرام و اینستاگرام همراه شده و با سوء استفاده از احساسات ناسیونالیستی مردم به ویژه جوانان مناطق مرزی سعی بر محقق کردن اهداف شومشان دارند که نیاز است در این راستا روشنگری گسترده از سوی رسانه های رسمی و مسئولان و متولیان استانی و شهرستانی صورت گیرد و رسانه ملی نیز ورودی جدی به این مبحث داشته باشد.
ادعای رسانه های ضد انقلاب کذب محض است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان نیز در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار کردتودی اظهار کرد: جنگل های زاگرس وبه خصوص جنگل های مریوان بیش از ۱۵ هزار سال عمر دارند و یک درخت بلوط برای رسیدن به قطر ۴۰سانتی متر به بیش از ۴۰ سال زمان نیاز دارد. اما عده ای سودجو برای رسیدن به منفعت شخصی این چنین باعث نابودی جنگل ها و منابع طبیعی بی نظیر استان می شوند و هر جایی که با آنها برخورد میشود با مظلوم نمایی داد و فریاد سر میدهند.
سعدی نقشبندی افزود: جنگل ها و مراتع سرمایه ملی محسوب شده و تنها متعلق به عصر حاضر نیستند بلکه به نسلهای آتی تعلق دارند لذا باید مردم در حفاظت از این سرمایه ملی مشارکت بیشتری داشته باشند چرا که در کنار این مشارکت مردمی، مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان نیز با تمام توان خود در راستای حفاظت از منابع طبیعی اقدام می نماید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان تصریح کرد: اجرای احکام قطعی در مرجع قضایی در سراسر استان به معنی چشمم پوشی از سایر تخلفات نیست و هر پروندهای که در مرجع قضایی رسیدگی شود و منجر به صدور حکم گردد بدون استثنا اجرا می شود.
وی ادعای رسانه های ضدانقلاب و معاند در خصوص قطع درختان روستاییان از سوی اداره کل منابع طبیعی استان را خبری کذب و معاندانه یاد کرد و گفت: روستاها و مناطقی که در رسانه ها و کانال های ضدانقلاب به آن ها اشاره شده است جزو جنگل ها و مراتعی است که طی چهار سال اخیر مورد تعدی متصرفان و سودجویان قرار گرفته و تصاویر پیوستی نیز کاملا گویاست.
نقشبندی افزود: تشکیل پرونده و رسیدگی به پرونده های تخریب و تصرف در عرصه های جنگلی از اولویتهای منابع طبیعی و مرجع قضایی بوده و به محض قطعی شدن احکام اقدام به اجرای حکم خواهد شد.
رفع تصرف ۲۵۶ هکتار از اراضی ملی کردستان در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۰
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: در پنج ماهه نخست سال جاری ۲۵۶ هکتار از اراضی ملی استان در قالب ۴۴۳ فقره پرونده رفع تصرف شده است.
سعدی نقشبندی اظهار داشت: در این مدت ۸۶۷ فقره تخریب و تصرف عدوانی در اجرای مفاد ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع در مراجع قضایی تشکیل و در راستای اجراییه های صادره توسط واحد های اجرای احکام دادگستری شهرستانها ۲۵۶ هکتار رفع تصرف انجام شده است.
وی اضافه کرد: در اجرای ماده ۴۸ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع (قاچاق محصولات جنگلی و مرتعی) ۵۱ فقره پرونده تخلف تشکیل و برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اعلام کرد: در این مدت ۵۸ فقره پرونده برای قطع چهارهزار و ۶۷۰ اصله درخت و نهال در اجرای ماده ۴۲ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع و نیز در اجرای ماده ۴۳ قانون مذکور ۲۸ فقره پرونده بوته کنی تشکیل و برای رسیدگی به مراجع قضایی ارجاع شده است.
نقشبندی به بیان اینکه ۹ هزار و ۹۴۶ پرونده جرایم و دادخواست های حوضه اراضی ملی در دادگستری کردستان در حال رسیدگی است، افزود: سقز با یکهزار و ۳۹۷ فقره پرونده بیشترین و سرو آباد با ۵۰۵ فقره کمترین پرونده تخلفاتی را دارد.
وی گفت: سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور در راستای تحقق شعار سال برنامه های اجرایی خود را در قالب برنامه ۳ در ۱۴ در ۱۴۰۰ مصوب ابلاغ کرده که در همین زمینه تقویت واحدهای گشت و مراقبت تجهیز پاسگاههای ویژه منابع طبیعی شهرستانها، برگزاری دورههای آموزشی برای دهیاران و همیاران طبیعت، مجریان و بهره برداران طرح های منابع طبیعی از جمله اقداماتی است که برای کاهش تصرفات و تخریب اراضی ملی انجام شده است.
وی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی و آگاهی بخشی در جهت حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با حمایت و همکاری خانه مطبوعات و رسانه های استان کردستان ،اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ، استانداری کردستان،صدا وسیمای مرکز استان کردستان، نخستین جشنواره منابع طبیعی و رسانه را با هدف اشاعه، گسترش و نهادینه کردن فرهنگ حفاظت، احیاء توسعه، اصلاح و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی و رشد و تعالی سواد رسانههای استان در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری و… برگزار میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: تولید وپخش کلیپ اقدامات همکاران، انیمیشن های آموزشی در شبکه های اجتماعی و صدا و سیما، تولید اینفوگرافی های آموزشی پیشگیری از حریق و رفع تصرف، توزیع تراکت و انتشار پیام در اماکن عمومی و فضای مجازی و نقاط بحرانی و نصب پوستر و بنر از جمله اقداماتی است که در این راستا انجام گرفته است.
وی افزود: هم اکنون قریب ۳۰ فقره حکم قطعی قلا قم در کل استان صادر شده است که جهت اجرا به دفتر دادستان شهرستان اعلام گردیده و در شرف اجراست.
انتهای پیام
Thursday, 21 November , 2024