صنوف مختلف در کردستان همزمان با آغاز اغتشاشات اخیر و از ۲۶ شهریورماه تاکنون بیش از ۳ هزار میلیارد ریال زیان متحمل شده اند و از این وضعیت نگرانند.

به گزارش نوای آبیدر، در حال حاضر ۷۷ هزار و ۵۰۰ واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد و از این تعداد بیش از ۳۰ هزار واحد در مرکز استان مستقر هستند.

متولیان امر اعلام می دارند که این صنوف به صورت میانگین روزانه یک میلیون تومان درآمد دارند که با توجه به تعطیلی اجباری صنوف در روز دوشنبه ۲۸ شهریور و تعطیلی های اجباری به دلیل اغتشاشات طی چند روز اخیر به صورت میانگین در مجموع همه صنوف حدود ۳۰۰ میلیارد تومان زیان دیده اند و تا زمانی که این ناآرامی ها و اغتشاشات وجود داشته باشد بر زیان مالی آن ها افزوده می شود.

سرپرست معاونت بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان از فعالیت ۲۰۰ هزار نفر در واحدهای صنفی استان خبر داد.

طاها سمیعی در گفت و گو با خبرنگار نوای آبیدر اظهار داشت: مجموعه اصناف نقش‌های مختلفی در جامعه برعهده دارند که این مهم نشانگر جایگاه ویژه و تأثیرگذاری آن هاست.

وی افزود: ساماندهی تشکل‌های صنفی، اجرای سیاست‌های نظام، نقش آفرینی در مسائل اقتصادی و تأمین نیاز مردم از جمله وظایف مجموعه اصناف است.

سمیعی اعلام کرد: هم اکنون در کردستان ۷۷ هزار و ۵۰۰ واحد صفنی دارای مجوز کسب وجود دارد که حداقل هر یک از این واحدها برای بیش از ۲ نفر ایجاد اشتغال کرده اند.

وی با اشاره به اینکه اصناف در کردستان نقش اول را در ضریب اشتغال دارند، افزود: متأسفانه به دلیل اغتشاشات اخیر و از ۲۶ شهریورماه تاکنون شاهد تعطیلی اجباری صنوف مختلف هستیم که این مهم صدها میلیارد تومان زیان مالی به فعالان این عرصه وارد کرده است.

سمیعی خاطرنشان کرد: در این چند روز آسیب های مالی بسیاری نیز به صنوف وارد شده است و اغتشاشگران بدون ملاحظه دست به تخریب اموال صنوف می کنند.

وی افزود: نمایندگان صنوف مختلف خواستار حفاظت از اماکن تجاری و فعالان این عرصه هستند و امیدواریم که هر چه زودتر این حوادث پایان یافته و آرامش به بازار استان برگردد.

 

صنوف متضررهای اصلی اغتشاشات اخیر هستند

 

فرهاد عزت پور عضو اتاق اصناف ایران در گفت و گو با خبرنگار نوای آبیدر اظهار کرد: متأسفانه طی چند روز اخیر که شاهد اغتشاشات خیابانی هستیم، کسبه و بازاریان بیشترین آسیب را متحمل شده اند و در این راستا نیز نه دولت و نه اغتشاش گران هیچکدام مسئولیت زیان به صنوف را قبول نمی کنند.

وی افزود: به طور متوسط میانگین روزانه درآمد صنوف در استان کردستان حدود یک میلیون تومان است که در روز دوشنبه که صنوف با فشار اغتشاش گران و تبلیغات گسترده رسانه های معاند مجبور به تعطیلی شدند، زیان مالی چند ده میلیارد تومانی را متحمل شدند.

عزت پور تصریح کرد: اکنون نیز بسیاری از صنوف به اجبار مغازه های خود را از ساعات پایانی عصر و نرسیده به غروب تعطیل می کنند و از درآمد اصلی روزانه که نزدیک غروب هست، محروم می شوند.

نماینده اتاق اصناف کردستان در اتاق اصناف ایران در ادامه سخنان خود اعلام کرد: هم اکنون بیش از ۸۵ هزار واحد صنفی در سطح استان کردستان فعالیت دارند که ۳۵ هزار واحد آن ها در مرکز استان واقع هستند.

عزت پور ابراز امیدواری کرد که هر چه زودتر آرامش به جامعه برگردد و از ضرر و زیان بیشتر به صنوف مختلف در استان جلوگیری شود.

یک هفته است که هیچ درآمدی نداشته ایم

 

یکی از مغازه داران خیابان پاسداران سنندج در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: متأسفانه به دلیل اینکه مغازه بنده در سه راه شریف آباد و هسته مرکزی اغتشاشات نوجوانان سنندجی واقع شده است بیش از یک هفته است که مغازه را تعطیل کرده و نمی دانم که اجاره ماهیانه مغازه ام را چه طوری جور کنم.

وی افزود: واقعا متاسفم که تعدادی افراد اغتشاش گر به بهانه های واهی هر روز به این مکان آمده و با سنگ پراکنی برای مردم و کسبه مشکل ایجاد می کنند و زندگی و معیشت دیگر هموطنان برایشان مهم نیست.

این کسبه سنندجی تصریح کرد: این نوجوانان اغتشاش گر برای چند لحظه خودشان را جای ما کسبه بگذارند و به فرزندان و اعضای خانواده ما فکر کنند که بیش‌از یک هفته است هیچ درآمدی نداریم و زندگیمان فلج شده است.

وی از نیروهای امنیتی خواست که با افرادی که سنگ پراکنی کرده و به مغازه های کسبه آسیب می زنند برخورد جدی کرده و آرامش را هرچه سریع تر به جامعه برگردانند.

 

آیا فرماندهان گروهک های ضد جمهوری اسلامی جواب شکم زن و بچه ی من را می دهند؟

 

یکی از دست فروشان پیاده راه فردوسی سنندج در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: یکی از کلیه هام را به دلیل بیماری پنج سال پیش از دست دادم و با سه تا بچه کوچک در محله نایسر مستأجر هستم.

وی افزود: از سر ناچاری و با مساعدت یکی از فامیل هامون از شهرداری یک میز اجاره کردم و در پیاده راه فردوسی دست فروشی می کنم.

این دستفروش پیاده راه فردوسی به خبرنگار مهر گفت که از روز شنبه ۲۶ شهریورماه تاکنون سه بار به دستفروشان این پیاده راه از طرف اغتشاش گران حمله شده است و نوشت افزارهایی که وی برای فروش بر روی میز چیده بود توسط اغتشاش گران به سوی مأموران پرتاب شده و زیان چند میلیونی به وی وارد شده است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر من به تعداد زیادی از دستفروشان پیاده راه فردوسی زیان وارد شده است و اکنون من این سؤال را دارم که آیا فرماندهان گروهک های ضد جمهوری اسلامی می آیند که زیان ما را جبران کنند؟

آیا این افراد خارج نشین به فکر شکم و سفره زن و بچه بنده و دیگر دست فروشان این پیاده راه هستند؟