به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نوای آبیدر به نقل از «کردتودی»، دانشگاهها همواره یکی از ارکان اصلی پیشرفت و تحول جوامع هستند که برای رسیدن به اعتلای انقلاب مسیر طولانی در پیش دارند.
در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، دانشگاهها نقش کلیدی در تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی، خودکفایی علمی، توسعه اقتصادی و فرهنگی، و تربیت نسل متخصص و متعهد ایفا میکنند.
یکی از مهمترین اهداف نظام جمهوری اسلامی، دستیابی به استقلال علمی و تبدیل ایران به یک قدرت علمی و فناورانه است. دانشگاهها در این مسیر نقشی بیبدیل دارند.
رشد چشمگیر تولید علم و کسب رتبههای برتر منطقهای و جهانی، توسعه فناوریهای نوین در حوزه نانو، بیوتکنولوژی، هوافضا، و پزشکی، تقویت پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان از مهمترین دستاوردهای دانشگاهها بعنوان محور تولید علم و پیشرفت فناوری در کشور است.
با حمایت از نخبگان، افزایش بودجه پژوهشی و تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه، میتوان به مرجعیت علمی در بسیاری از حوزهها از طریق دانشگاهها دست یافت.
یکی از اهداف نظام اسلامی، کاهش وابستگی به خارج و تکیه بر توان داخلی است که دانشگاهها نقش مهمی در تحقق آن دارند.
توسعه اقتصاد دانشبنیان و حمایت از کارآفرینی علمی، مشارکت دانشگاهها در حل مشکلات کشور، از جمله در صنعت نفت، دفاعی و پزشکی، تولید محصولات استراتژیک در حوزه دارو، تجهیزات صنعتی و انرژی هستهای و تشویق دانشگاهها به تأسیس شرکتهای دانشبنیان و مراکز نوآوری از مهمترین نقش دانشگاه ها در پیشرفت اقتصادی و خودکفایی ملی است.
دانشگاهها به عنوان مراکز تولید علم، تربیت نیروی انسانی، جهاد اقتصادی، مقابله با جنگ نرم و مشاوره به نظام، یکی از ارکان اصلی پیشرفت جمهوری اسلامی ایران هستند.
اگرچه چالشهایی در مسیر وجود دارد، اما با برنامهریزی صحیح، سرمایهگذاری در بخش آموزش عالی و تقویت ارتباط دانشگاه با بخشهای اجرایی، میتوان از ظرفیت دانشگاهها به بهترین شکل برای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی استفاده کرد.
تغییر در مسیر توسعه جز با پایبندی به اصول ممکن نیست
حامد قادرزاده در کارگاه دانش افزایی اساتید دانشگاههای کردستان ضمن تبریک فرا رسیدن ایام الله دهه فجر ایران اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران در طول ۴۵ سال گذشته فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر گذاشته و به طور قطع در آینده هم وجود خواهد داشت.
رئیس دانشگاه کردستان با تاکید بر اینکه دانشگاهها موثرترین عامل در راهبری جامعه و عامل تولید نیروی انسانی به عنوان سرمایه اصلی جامعه هستند؛ بیان داشت: هدف از این گردهماییها ایجاد ارزشهای نوین بر مبنای ارزشهای اصیل است.
وی ضمن اشاره به نقش اساتید دانشگاهی در آینده دانشجویان، تصریح کرد: همه ما به عنوان هیات علمی الگوی تعدادی از دانشجویان هستیم بنابراین لازم است با گردهمآیی و هم اندیشی، امکان هم افزایی را در جامعه دانشگاهی فراهم کنیم.
قادرزاده تصریح کرد: تغییر در مسیر توسعه جز با پایبندی به اصول ممکن نیست و باید با تکیه بر تخصصها، ایجاد تحول را رقم زد.
وی تاکید کرد: باید با تکیه بر مسائل تخصصی، محدودیتها را به جوانان معرفی و با راهکار درست آنها را هدایت کنیم.
رئیس دانشگاه کردستان در پایان ضمن تاکید بر نقش تاثیرگذار اساتید، یادآور شد: رفتار و حتی پوشش اساتید بر دانشجویان و در نهایت خانوادههای آنها و جامعه هم تاثیرگذار خواهد بود.
بخشی از تاریخ و تمدن کشور مدیون کردستان است
مرتضی فاضلی مقدم اظهار کرد: بخش عمدهای از تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران مدیون کردستان است و امیدواریم جامعه نخبگانی این استان همچون گذشته در راستای اعتلای ایران گام بردارد.
وی با اشاره به نقش موثر اساتید دانشگاهها در اندیشهورزی جامعه، افزود: آموزش و پرورش دو کارکردی است که به اساتید داده شده که بر این اساس هم آموزش دهنده و هم پژوهشگر هستند.
رئیس مرکز هماندیشی اساتید و نخبگان دانشگاهی عنوان کرد: در فرهنگ و تمدن ما دو ویژگی دیگر تصمیم سازی و شاگردپروری را هم میتوان برای اساتید قائل بود که بر این اساس اساتید میتوانند به عنوان اتاق فکر و هیات اندیشهورز حکمرانان قرار گیرند.
فاضلی مقدم شاگرد پروری را به معنای تربیت و پرورش حکمرانان آینده دانست و از اساتید دانشگاه خواست این را به عنوان وظیفهای مهم در نظر داشته باشند.
وی در پایان از اساتید خواست تا جایگاه خود را تقویت کرده و برای حفظ و تثبیت آن بکوشند.
انتهای خبر/
- نویسنده : ط.ج
Sunday, 2 February , 2025