به گزارش نوای آبیدر،سرهنگ مهدی دانشپور ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه کردستان از تمرکز دشمن بر فضای مجازی سخن گفت و عنوان کرد: دشمن این فضا را بستری مناسب برای انحراف کشیدن جوانان دیده است و شبانه روز هم در حال تولید خوراک این فضا است.
وی افزود: از ابتدای سالجاری جرایم حوزه سایبری در زمینه تخلفات اخلاقی با ۲۸ درصد، حوزه جرایم مالی با ۵۷ درصد و سایر جرایم نیز با ۱۵ درصد بیشترین فراوانی تخلفات سایبری را در استان کردستان به خود اختصاص داده است.
دانش پور با اشاره به اینکه در شش ماهه نخست امسال ۹۳ درصد جرایم سایبری کشف شده است، تصریح کرد: از زمان فعال شدن رمز پویای یک بار مصرف جرایم بانکی در داخل استان کاهش ۴۰ درصدی داشته است.
رئیس پلیس فتا استان کردستان با بیان اینکه در شش ماهه نخست امسال نیز جرایم سایبری و تخلفات حوزه مجازی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد افزایش داشته است، گفت: عملکرد پلیس فتا کردستان در این مدت برابر با ۱۹ درصد افزایش کشفیات جرم و ۱۰ درصد افزایش دستگیری و بازداشت بوده است.
وی بیشترین نگرانی های حوزه سایبری را تخلفات مالی عنوان کرد و افزود: در این خصوص بیشترین جرم ها و کلاهبرداری ها در سایت دیوار اتفاق افتاده است.
دانش پور لزوم برخورداری از سواد رسانه برای حضور در فضای مجازی را لازم و ضروری دانست و افزود: بسیاری از کلاهبرداری ها و تخلفات اینترنتی از همین عدم سواد رسانه و اعتمادهای نابجا نشأت می گیرد.
وی تبلیغات زیاد و واهی را نشان از کلاهبرداری دانست و در خصوص الزامات خرید اینترنتی توضیح داد: خریداران قبل از رویت کالا وجه و بیعانهای را پرداخت نکنند، سعی کنند در محل استان سکونت خود خرید کنند، پول را به حساب خود فروشنده واریز کنند و دقت داشته باشند تا فرصت خرید توسط رمز پویا را به ١ ثانیه آخر اختصاص دهند و در نهایت از فروشگاهها و سایتهای خریداری کرده که دارای اعتبارنانه الکترونیک هستند.
دانشپور با ذکر اینکه در صورت عدم اطمینان به درگاه خرید میتوان جهت امتحان اطلاعات درگاه بانکی خود را یکبار اشتباه وارد کنند، تصریح کرد: این بدان خاطر است که در صورت پذیرش اطلاعات اشتباه، متوجه خواهند شد که درگاه جعلی است.
رئیس پلیس فتا کردستان به کاربران فضای مجازی توصیه کرد که عکس های شخصی و خانوادگی غیرقابل انتشار را در گوشی های هوشمند خود ذخیره نکنند چه بسا اینکه در بسیاری از موارد همین تصاویر موجب سوءاستفاده های زیادی شده است.
دانش پور تصریح کرد: شهروندان نباید اطلاعات گوشی خود را در اختیار هر کسی قرار دهند و برای تعمیر موبایل های خود به هر کسی اعتماد نکنند و قبل از بردن گوشی به داخل مغازه اطلاعات ان را در جایی دیگر ذخیره کنند.
وی در ادامه بحث کپی کارت را یکی دیگر از جرایم مالی دانست و گفت: این تخلف در هنگام استفاده از دستگاههای pos رخ میدهد به همین خاطر برای پیشگیری از این رویداد خریداران هنگام استفاده از دستگاههای پوز خود کارت کشیده و رمز شخصی خود را وارد کرده و آن را در اختیار فروشندگان قرار ندهند.
رئیس پلیس فتا استان کردستان اس ام اس بانکی را راهکاری مناسب جهت اطلاع از واریزها و برداشتها از حساب شخصی دانست و افزود: در صورت فعال بودن پیامک بانکی صاحب حساب در صورت برداشت غیرمجاز بلافاصله مطلع خواهد شد.
رئیس پلیس فتا استان کردستان رویکرد این پلیس را پیشگیری اجتماعی دانست و عنوان کرد: به صورت شبانه روز در فضای مجازی در حال گشت زنی هستند و کانالها، گروها و پیج های مختلف در رصد و کنترل انها است و در صورت مشاهده تخلف بلافاصله برای متخلف تشکیل پرونده داده و با او برخورد می کنند.
وی از مردم خواست همکار و همیار پلیس فتا باشند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف سایبری بلافاصله ان را به اطلاع پلیس فتا برسانند.
انتهای پیام
Thursday, 21 November , 2024