به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نوای آبیدر به نقل از خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، رهبر معظم انقلاب اسلامی هشت سال دفاع مقدس را ” گنجی بیپایان” میدانند که میتواند تاریخ ما را تغذیه کند.
هشت سال دفاع مقدس نامآشناترین واژه در قاموس حماسههای عزتآفرین انقلاب اسلامی ایران و یادآور حماسهها، رشادتها و ایثارگریهای ملت سترگ و حماسهای باشکوه از تجلی قدرت ایمان، عظمت و اراده مردان پولادینی است که با عینیتبخشیدن به مفهوم والای ایثار و از خودگذشتگی و غیرت با تاسی از سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در برابر دشمنان پلید تا دندان مسلح ایستادگی کردند و برگ زرینی بر افتخارات نظام افزودند.
برگهای تقویم سال ۱۴۰۳ به ۱۵ مرداد رسیده به روزی که به نام یکی از نامآوران دفاع مقدس ثبت شده و او کسی نیست بهغیراز عباس بابایی خلبان شجاعی که در ۱۵ مرداد سال ۱۳۶۶ در باند بهشت فرود آمده و هنوز هم یاد و خاطرهاش در یادها زنده است.
شهید عباس بابایی در سال ۱۳۲۹ در شهرستان قزوین دیده به جهان گشود و بعد از گذراندن دوره ابتدایی و متوسطه در سال ۱۳۴۸ به دانشکده نیروی هوایی راه یافت و پس از گذراندن دوره آموزش مقدماتی برای تکمیل دوره به آمریکا اعزام شد.
این دانشجوی دوره خلبانی در امریکا تمام واجبات دینی خود را به جا میآورد و از بیبند باری حاکم بر آنجا بیزار بود.
روحیه جهادی در همان ابتدای دوران خدمت در شهید عباس بابایی تبلور پیدا کرده بود و مصداق بارز آن استفاده از امکانات موجود پایگاهی که تحت فرماندهی او بود برای عمران و آبادی روستاها و تأمین آب آشامیدنی و احداث حمام روستاهای محروم حومه پایگاه بود.
لیاقت و شایستگی و روحیه جهادی وی موجب شد در تاریخ نهم دیماه سال ۱۳۶۲ با ارتقای درجه سرهنگی به سمت معاون عملیات نیروی هوایی منصوب و همین موجب انتقال وی از اصفهان به تهران شد.
بابایی با بیش از ۳ هزار ساعت پرواز با انواع هواپیمای جنگنده قسمت اعظم عمر خویش را در دوران دفاع مقدس و یار وفادار فرماندهان قرارگاههای عملیاتی بود.
شهید خلبان عباس بابایی از تیزپروازان هوانیروز ایران در هشت سال دفاع مقدس بود که شجاعت و غیرتش مثالزدنی بود.
خلبان عباس بابایی از بزرگمردان دوران هشت سال دفاع مقدس بودند که در مکتب شهادت پرورش یافت، او مرد وارستهای بود و هر لحظه از زندگیاش عشق به دفاع مقدس و کرامت و از خودگذشتگی بود.
بابایی در راه خدا تلاش کرد و با نیتی که داشت گمنام اما نامآشنا برای همه قدم برداشت و بالاخره به آرزوی خود یعنی شهادت با هواپیمای عشق بر باند بهشت فرود آمد و نامش در تارک هشت سال دفاع مقدس جاودانه شد.
از عملیات های مهمی که شهید خلبان بابایی عقاب تیزپرواز هشت سال دفاع مقدس نقشآفرینی داشت میتوان به عملیات والفجر ۸ و آزادسازی شهر فاو که ارتباط عراق با دریا قطع شد، عملیات بیتالمقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، عملیات فتحالمبین، عملیات طریقالقدس که منجر به آزادسازی شهر بستان شد و ارائه طرح اسکورت کشتیهای تجاری و نفتکش در خلیجفارس اشاره کرد.
خلبان بابایی سال ۶۶ ماندن در ایران و حفاظت از مرز و بومش را به رفتن به سفر مکه همراه خانواده ترجیح و ماند و با اجرای طرحی در خلیجفارس زمینه عبور چهل فروند کشتی غولپیکر تجاری از تنگه خورموسی را فراهم کرد.
شهید خلبان عباس بابایی در وصیتنامهاش بر تکریم پدر و مادر سفارش زیادی کرده و میگفت از پدر و مادر از ما راضی باشند خدا هم از ما راضی است.
قطعاً هشت سال دفاع مقدس بهترین الگو و نسخهای بیبدیل که میتوانیم با اتکا به آن سالها بر روی پای خود بایستیم و آن را به نسل جوان جامعه انتقال دهیم.
یادداشت از طاهره جلوخانی
انتهای خبر/
Thursday, 21 November , 2024