نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی گفت: انتقال زندان سنندج به خارج از شهر را یک ضرورت دانست و گفت: قرار گرفتن زندان مرکزی سنندج در مرکز شهر و همچنین بافت قدیمی و فرسوده آن می‌طلب تا در سریع‌ترین زمان ممکن تدابیر لازم برای انتقال آن به خارج شهر صورت گیرد.

به گزارش نوای آبیدر، سید مهدی فرشادان ظهر امروز در دیدار با مدیرکل زندان‌های کردستان ضمن تاکید بر ضرورت رفع مشکلات زندان‌ها اظهار کرد: کار در زندان‌ها با توجه به کمبود شدید اعتبارات و همچنین نیروی انسانی بسیار دشوار است.

وی انتقال زندان سنندج به خارج از شهر را یک ضرورت دانست و گفت: قرار گرفتن زندان مرکزی سنندج در مرکز شهر و همچنین بافت قدیمی و فرسوده آن می‌طلب تا در سریع‌ترین زمان ممکن تدابیر لازم برای انتقال آن به خارج شهر صورت گیرد.

وی افزود: مسوولان بابد همکاری‌های لازم در این خصوص را به عمل آورده و قطعا این موضوع به صورت جدی در دستور کار نمایندگان سنندج در بهارستان خواهد بود.

این نماینده مجلس از پیگیری‌هایش برای اجرای قانون تسری فوق‌العاده خاص کارمندان سازمان‌های پزشکی قانونی و انتقال خون به کارمندان سازمان زندان‌ها در ابتدای سال خبر داد و اظهار داشت: این قانون در سال ۱۳۹۱ و در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسید و در سال ۱۳۹۲ دولت نیز ملزم به اجرای آن شد اما تاکنون به دلیل مشکلات که پیش روی اجرای آن بوده شاهد اجرایی شدن آن نبوده‌ایم.

وی یادآور شد: به عنوان نماینده مردم، مجددا پیگیری‌های لازم را برای اجرایی شدن آن از طریق مجلس انجام خواهم داد.

مدیرکل زندان‌های کردستان نیز در این دیدار، رسالت زندانبانی در نظام اسلامی را اجرای مجازات حبس با رعایت حقوق شهروندی و کرامت انسانی زندانیان و همچنین با هدف بازاجتماعی کردن آنان دانست و گفت: زندان محل نگهداری افرادی است که به دلیل هنجارشکنی و قانون گریزی، جامعه حاضر به پذیرش آنان نبوده و در همین راستا با حکم مرجع قضائی به صورت امانت در اختیار زندان‌ها قرار داده شده‌اند.

مراد فتحی گفت: مددجویان در زندان ضمن نگهداری، فعالیت‌های بازپرورانه نیز در خصوص آنان صورت گیرد که این موضوع از یک سو بیانگر دشواری‌های شغل زندانبانی و از سوی دیگر نشان دهنده اهمیت این شغل در راستای سالم سازی جامعه است.

وی قدیمی بودن و بافت فرسوده برخی زندان‌های استان را مانعی بزرگ در راستای اجرای دقیق و هدفمند فعالیت‌های اصلاحی و تربیتی برشمرد و اظهار داشت: زندان‌های مرکزی سنندج، بیجار، مریوان و بانه از یک سو دارای بافتی فرسوده و از سوی دیگر به دلیل قرار گرفتن در داخل شهر مشمول ‌قانون انتقال زندان‌ها و مراکز اقدامات تأمینی و تربیتی موجود به خارج از شهرها می‌شوند.

وی اعلام کرد: متاسفانه مشکلاتی بر سر راه اجرای این قانون در استان وجود دارد که امیدواریم با حمایت مسوولان و بالاخص نمایندگان مجلس شاهد اجرایی شدن این قانون باشیم.

مدیرکل زندان‌های کردستان با تاکید بر این موضوع که اعتبارات حال حاضر زندان‌ها به هیچ عنوان جوابگوی نیازهای این مراکز حساس و مهم نیست، خاطرنشان کرد: متاسفانه در سال جاری شاهد قطع شدن بخش سایر از اعتبارات و بودجه دستگاه‌های اجرایی هستیم که این مهم، امور زندانبانی که به راستی فرآیندی بسیار دشوار و حساس است را با مشکلات فراوانی مواجه ساخته است.

فتحی اجرایی شدن قانون تسری را یکی از خواسته‌های بسیار مهم حال حاضر مسوولان و کارکنان زندان‌های سراسر کشور دانست و گفت: هفت سال از قانون تسری فوق‌العاده خاص کارمندان سازمان‌های پزشکی قانونی کشور و انتقال خون ایران به کارمندان سازمان دامپزشکی کشور و سازمان زندان‌ها می‌گذرد ولی متاسفانه تاکنون دولت هیچ اقدامی در جهت اجرایی شدن آن در میان کارکنان زندانها نکرده است که امیدواریم با پیگیری نمایندگان مردم در بهارستان شاهد اجرایی شدن آن باشیم.

وی ضمن ارائه گزارشی از عملکرد زندان‌های استان در حوزه‌های مختلف اصلاحی و تربیتی، اجرای طرح آزادی تحت نظارت سامانه‌های الکترونیکی و همچنین دادرسی الکترونیکی را یکی از مهمترین اقدامات زندان‌های استان در سال جاری دانست.

وی افزود: خوشبختانه با حمایت‌های صورت گرفته از سوی ریاست دادگستری شاهد اجرای این دو طرح مهم در استان هستیم که قطعا این موضوع در آینده زمنیه کاهش جمعیت کیفری را نیز فراهم خواهد کرد.

انتهای پیام/