مدیرکل انتقال خون کردستان گفت: به منظور رفاه حال شهروندان، سازمان انتقال خون استان علاوه بر نوبت صبح،در نوبت عصر هم از ساعت ۱۸ تا ۲۳ آماده خونگیری از داوطلبان است.

به گزارش نوای آبیدر، محمد سعید کریمیان، اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون یک هزار و ۵۰۰ نفر اقدام به اهدای خون کردند که از این تعداد هزار و ۳۵۰ نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی افزود: سال گذشته هم از ۳۴ هزار مراجعه کننده ۲۹ هزار نفر موفق به اهدای خون شدند.

مدیرکل انتقال خون کردستان گفت: حدود هشت درصد از اهداکنندگان خون در استان را بانوان تشکیل می‌دهند که استان در این زمینه از استان‌های رده بالای کشور است.

کریمیان با تاکید بر اینکه نیاز به خون همیشگی است، افزود: هر ساله در ماه رمضان با افت مراجعه کنندگان روبرو هستیم که دلیل کاهش آمار اهدای خون، طولانی بودن فاصله سحر تا افطار، ترس از اختلال در روند روزه داری و تصور ضعف و بی‌حالی مفرط  است.

وی با قدردانی از هم استانی‌هایی که درروزهای کرونایی و ماه مبارک رمضان امسال نیازمندان به خون و فرآورده‌های خونی را تنها نگذاشته‌اند، تاکید کرد: با آغاز ماه مبارک رمضان، روزه‌داران می‌توانند در ساعات پس از افطار نذر خود را ادا کنند و مراکز انتقال خون هم با شیوع بیماری کرونا پیرو دستورالعمل‌های جلوگیری از شیوع ویروس، همه تدابیر بهداشتی لازم را پیش‌بینی کرده‌اند.

کریمیان به زمان استاندارد نگهداری فرآورده های خون نیز اشاره کرد و افزود: قابلیت ذخیره و نگهداری فرآورده های حاصل از خون بر اساس استانداردهای جهانی، ملی و نوع فرآورده از ۳ تا ۳۵ روز است و بر این اساس استمرار اهدای خون اجتناب ناپذیر است.

وی نیاز به خون را نیازی همیشگی اعلام کرد و یادآور شد: از هر کیسه خون، سه فرآورده شامل گلبول قرمز متراکم، پلاکت و پلاسما تولید می‌شود که هر فرآورده جان یک بیمار را نجات می‌دهد.

مدیرکل انتقال خون کردستان افزود: اهدای خون موجب جایگزینی گلبول‌های جدید می‌شود و به تحریک سیستم ایمنی و تقویت آن کمک شایانی می‌کند.