در روزهای اخیر در فضای مجازی تصاویری از حذف نوشته کُردی سردرب دانشکده زبان و ادبیات دانشگاه کردستان منتشر شد و عده ای که همواره به دنبال ماهی گرفتن از آب گل آلود و ایجاد فرافکنی هستند ، پس از بررسی های صورت گرفته مشخص شد عده ای از دانشجویان تشکل جامعه اسلامی به صورت خودجوش و بدون هماهنگی با مسئولین دانشگاه اقدام به برداشتن نوشته های کردی این تابلوها کرده اند.

به گزارش نوای آبیدر، نخستین اقدام ­ها برای تأسیس این گروه به سال ۱۳۸۰-۱۳۸۱ برمی­ گردد. در نهایت برای مهر ۱۳۸۲ این رشته-محل به دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش وارد شد و در مهر ۱۳۹۴ دانشجو برای این رشته پذیرفته شد و رسماً کارشناسی رشته زبان و ادبیات کردی برای نخستین بار در تاریخ آموزش عالی ایران تأسیس شد.

 

 

رفته رفته عده ای از داخل و خارج به تعدادی از دانشجویان مشخص این دانشگاه علی الخصوص دانشکده زبان و ادبیات خط دهی کردند و متاسفانه این ظرفیت علمی بسیار خوب برای استان کردستان را آغشه به تفکرات و اقدامات ناسیونالیستی و بعضا سیاسی هم کردند.

 

ماجرا تا جایی پیش رفت که بر خلاف اصل قانون اساسی که در هیچ جا و هیچ یک از دانشگاه های این کشور مشاهده نمی شود نه تنها سردرب دانشکده را به زبان کُردی نگاشتند بلکه در اقدامی عجیب تر نیز سربرگ نامه های دانشکده را هم به زبان کُردی تغییر دادند که بر اساس قانون اساسی کشور یک تخلف آشکار به حساب می آید و مسئولین دانشگاه کردستان به هر دلیل چشم خود را بر آن بستند چون نگارش سردرب دانشگاه و سربرگ نامه های اداری به زبانی غیر از زبان فارسی جزو اسناد رسمی است و باید در کمیسیون اسناد بالادستی به تصویب و ابلاغ شود که چنین کمیسیونی هیچگاه تشکیل نشده است!

 

امروز در فضای مجازی تصاویری از حذف نوشته کُردی سردرب دانشکده زبان و ادبیات دانشگاه کردستان منتشر شد و عده ای که همواره به دنبال ماهی گرفتن از آب گل آلود و ایجاد فرافکنی هستند ، پس از بررسی های صورت گرفته مشخص شد عده ای از دانشجویان تشکل جامعه اسلامی به صورت خودجوش و بدون هماهنگی با مسئولین دانشگاه اقدام به برداشتن نوشته های کردی این تابلوها کرده اند.

 

هرچند که اقدام این افراد تشکل دانشجویی از روی دلسوزی و خیرخواهی و دفاع از قانون زبان و ادبیات فارسی و مقرارت قانونی دانشگاه بوده است اما می توانست به شکل دیگر انجام شود، اما در مقابل هم اقدام خلاف قانون مسئولین دانشگاه و چشم پوشی آنان به هنگام نصب این نوشته جای بسی تامل است که باید بررسی شود چرا این اقدام غیرقانونی را مرتکب شده اند!

 

نظام جمهوری اسلامی اگر مخالف زبان کردی بود هیچگاه مجوز تدریس آن در دانشگاه کردستان را صادر نمی کرد اما هر اقدامی، اصول و قواعدی دارد و باید متناسب با قانون باشد اگر قرار بر این باشد که سردرب دانشگاه کردستان و نامه های این دانشگاه به زبان کردی باشد پس حتما باید سردرب تمام دانشگاه های دیگر استانهای کشور نیز به زبان محلی آنجا باشد، مثلا باید سردرب دانشگاه تبریز آذری باشد و دانشگاه اهواز هم عربی!

 

اگر پا را از دایره انصاف خارج نکنیم باید قبول کنیم که نظام جمهوری اسلامی بیشترین توجه را به فرهنگ و تمدن کُردی داشته است. در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد برنامه های رادیو و تلویزیون استان کردستان به زبان کُردی اجرا می شود و حتی اغلب مجریان این شبکه با پوشش کردی جلو دوربین حاضر می شوند و تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «عصرهای کریسکان» نمونه ای بارز از توجه و تمجید ایشان از زبان کردی است.

 

اولین کتاب کردی، پس از انقلاب اسلامی به چاپ رسید و این نشان از اهتمام و توجه جمهوری اسلامی به زبان، تمدن و فرهنگ کردی دارد بنابراین اقدام خودجوش تعدادی دانشجو نباید مبارزه با فرهنگ و زبان کُردی قلمداد شود. هر چند که اقدام مسئولان دانشگاه کردستان از اساس غیرقانونی بوده و اگر این عمل خلاف قانون انجام نمی شد اکنون نیز نه شبهه ای ایجاد می شد و نه کسی هم آزرده خاطر.

 

پس باید در هر صورت مسئولان دانشگاه کردستان پاسخگوی اتفاقات کنونی باشند.