در دیدار استاندار و مدیران آب و برق کردستان با وزیر نیرو ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پروژه ارتقا تصفیه خانه فاضلاب شهر سنندج اختصاص یافت.

به گزارش نوای آبیدر، استاندار و مدیران صنعت آب و برق استان کردستان عصر امروز در دیدار یک ساعته با وزیر نیرو در فرودگاه سنندج، به ارائه وضعیت پروژه‌های در دست اجرا در استان پرداختند.

در این جلسه دکتر محرابیان وزیر نیرو، دکتر زارعی کوشا استاندار و ملکی معاون‌ عمرانی استاندار کردستان، فرهاد مدیرعامل شرکت آبفا، لهونیان مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق، آریانژاد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان و برخی دیگر از مسئولان حضور داشتند.

وزیر نیرو در این دیدار به پروژه‌های در حال اجرای حوزه آب در استان کردستان اشاره کرد و گفت: سامانه انتقال آب سد آزاد به تصفیه‌خانه سنندج یک سامانه  بزرگ برای تامین آب شرب و کشاورزی شهرستان‌های مختلف استان است که بخش انتقال آب آن به سنندج با سرعت خوبی در حال اجرا است.

محرابیان اظهار داشت: روند اجرای این پروژه جهت تامین آب شرب سالم برای شهروندان سنندجی باید بیش از پیش تسریع یابد.

وی گفت: در استان ۵ سد در حال بهره‌برداری و ۸ سد در حال احداث وجود دارد که با تکمیل این سدها و طرح‌های آبی استان، بخش قابل توجهی از مشکلات آبی استان مرتفع می‌شود.

وزیر نیرو اضافه کرد: سد سیازاخ  با ۲۳۰ میلیون متر مکعب ظرفیت، یکی از سدهای مهم استان است که با تکمیل جاده دسترسی به آن، آبگیری به طور کامل انجام می‌شود و مناطق مختلفی از بیجار را نیز تامین آب خواهد کرد.

پروژه‌های سد ژاوه سنندج، سد گاران در مریوان و سد چراغ ویس سقز از دیگر پروژه‌های مورد بحث در این دیدار بود.

محرابیان در ادامه بر تامین آب شرب روستاهای فاقد آب آشامیدنی در استان تاکید کرد و گفت: در قالب طرح جهاد آبرسانی و با استفاده از اعتبارات محرومیت زدایی، تعداد ۱۶۹ روستای فاقد آب در استان از آب آشامیدنی سالم بهره مند می شوند.

وی در خصوص پروژه‌های بخش فاضلاب نیز گفت: ۵۰ میلیارد تومان اعتبار تصویب شده برای تکمیل پروژه مربوط به ارتقاء تصفیه خانه فاضلاب شهر سنندج تخصیص داده شده است.

در ادامه این جلسه محمد فرهاد مدیرعامل شرکت آبفا کردستان نیز ضمن ارائه گزارشی از آخرین وضعیت پروژه های در حال اجرای استان، به پروژه تامین آب ۱۶۹ روستای استان با همکاری سپاه پاسداران در بازه زمانی ۳۰ ماهه و با اعتباری به میزان ۵۲۸ میلیارد تومان اشاره کرد و افزود: با اجرای پروژه بزرگ آبرسانی به این تعداد روستای کردستان با جامعه هدف ۶۷ هزار نفر، شاخص بهره مندی روستاهای استان از آب شرب سالم و بهداشتی پایدار از ۷۶ به ۸۶ درصد خواهد رسید.