به مناسبت اعیاد شعبانیه کارگاه شستشو و حلاجی پشم در زنجیره «پشم تا فرش» به همت بنیاد تعاون بسیج کردستان در سنندج افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نوای آبیدر به نقل از «کردتودی»، در دل سرزمینی که گاه فقر و محرومیت چهره‌ای عبوس از زندگی را به تصویر می‌کشد، هنوز هم می‌توان جرقه‌ای از امید را روشن کرد، کارآفرینی در مناطق محروم، نه صرفاً یک حرکت اقتصادی، بلکه تولدی دوباره برای روحی خسته و نگاهی ناامید است.

 

اینجا، میان کوه‌ها و دشت‌های خاموش، در روستاهایی که صدای تلاش کمتر شنیده می‌شود، دستانی هستند که آرزوی ساختن دارند؛ چشم‌هایی که امید را در میان خاک و سختی جستجو می‌کنند.

 

کارآفرینی برای این مناطق، حکم بذر باران‌خورده‌ای را دارد که می‌تواند روزی درختی تناور شود و سایه‌اش را بر زندگی بسیاری بگستراند.

 

مناطق محروم و کم‌برخوردار مانند کردستان سر به فلک کشیده، سرمایه‌های پنهانی در دل خود دارند؛ استعدادهایی که تنها به فرصتی برای شکوفایی نیاز دارند. کافی است که دستانی مهربان، چراغی روشن کند، راهی بگشاید و نشان دهد که می‌توان در دل محرومیت نیز، موفقیت را کاشت و ثمره‌اش را چید.

 

 

 

کارآفرینی در این سرزمین، نه‌تنها کسب‌ و کار که جریانی از زندگی است؛ زندگی‌ای که در هر گام، امید می‌کارد و آینده‌ای روشن‌تر را برای همگان رقم می‌زند.

 

امروز سخن از بانوی سخت‌کوش ایلامی فرشته بسطامی است که با همت بلند خود و یاری بنیاد تعاون بسیج با ایجاد کارگاه پشم‌ریسی و نخ‌ریسی چراغ‌خانه ۳۵۰ بانوی بدسرپرست و بی‌سرپرست کردستان را روشن کرده است.

 

امروز در طلیعه چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور جانشین فرمانده، مسئول نمایندگی ولی‌فقیه و معاون هماهنگ‌کننده سپاه بیت‌المقدس کردستان و جمعی از مسئولان دومین آیین بهره‌برداری طرح‌های اقتصاد مقاومتی باهدف افتتاح هم‌زمان ۵۷ طرح مردمی در ۲۲ استان که سهم استان کردستان هشت طرح بود برگزار شد.

 

 

 

کردستان مهد تولید پشم و هنر دست‌های توانمند

 

کردستان، این سرزمین بکر و کهن، نه‌تنها با طبیعت مسحورکننده‌اش شناخته می‌شود، بلکه با دستان پرتوان مردمانش، یکی از قطب‌های مهم تولید پشم در ایران است.

 

از دشت‌های سرسبز و دامنه‌های کوهستانی گرفته تا روستاهای کوچک و پررونق، گله‌های گوسفندان آزادانه در چراگاه‌های طبیعی می‌چرند و پشمی مرغوب و باکیفیت را به ارمغان می‌آورند.

 

پشم کردستان، به‌عنوان یکی از بهترین الیاف طبیعی، در صنایع نساجی و فرش‌بافی جایگاه ویژه‌ای دارد؛ اما جای بسی کامل است در برخی مناطق به ناآگاهی مقدار زیادی از این پشم‌های تولیدی سوزانده یا منفعت آن به جیب دلالان می‌رود.

 

این ظرفیت عظیم، نه‌تنها میراثی ارزشمند، بلکه فرصتی بی‌نظیر برای توسعه اقتصادی و کارآفرینی در این منطقه است و حمایت از دامداران و صنعتگران کردستان، می‌تواند این استان را به یکی از قطب‌های بزرگ تولید و فراوری پشم در کشور و حتی جهان تبدیل کند.

 

 

 

آموزش ۳۵۰ نفر بانوان بی‌سرپرست و بدسرپرست در راستای نخ ریسی

 

استاد دانشگاه ایلام و کارآفرین برتر صبح امروز در مراسم افتتاح کارگاه پشم‌شویی و نخ‌ریسی در جمع مسئولان اظهارداشت: در حال حاضر مجری پشم تا فرش استان‌های ایلام، کرمانشاه، کردستان و کرمان هستم.

 

وی افزود: با توجه‌ به حمایت‌های که در سطح کشور به‌ویژه شرکت یاس از پروژه از پشم تا فرش شده است در چهار استان کار در حال پیشرفت است.

 

وی با اشاره به آغاز فعالیت پروژه از پشم تا فرش در کردستان بیان داست: از آذرماه سال گذشته در حوزه آموزش ریسندگی سنتی و نیمه‌صنعتی نزدیک به ۸۰۰ نفر در هشت شهرستان استان کردستان با همکاری بسیج اصناف آموزش‌داده‌شده است.

 

این کارآفرین گفت: از سال گذشته تا کنون ۳۵۰ نفر در حوزه ریسندگی به‌صورت مستقیم در این پروژه مشغول کار هستند.

 

 

 

بسطامی بیان داشت: در راستای اجرای این طرح پشم‌های استان کردستان پس از خریداری از طریق بسیج اصناف در اختیار این بانوان جهت نخ‌ریسی قرار داده می‌شود.

 

وی عنوان کرد: پس از پرداخت دستمزد این افراد مقداری که نیاز است برای خود استان جهت تولید گبه و گلیم‌های نقش‌دار استفاده می‌شود و مازاد نخ‌های تولیدی به استان ایلام که بخشی از آن صادر و بخشی دیگر برای بازارهای ثانویه در استان مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 

بسطامی در خصوص کارخانه شستشو و حلاجی پشم سنندج بیان داشت: مقرر شد از مرحله ابتدای کار یعنی سورت‌بندی، شستشو به‌صورت سنتی و نیمه‌صنعتی، دیکمه و گردگیری برای جداسازی ضایعات پشم‌ها و در نهایت به‌وسیله دستگاه کاردین کار حلاجی انجام می‌شود.

 

وی تصریح کرد: نخ‌های حلاجی شده در این کارخانه جهت نخ‌ریسی در اختیار بانوان که در شهرستان‌ها حضور دارند قرار داده می‌شود.

 

بسطامی اضافه کرد: با افتتاح این کارخانه صفر تا صد کار تولید نخ از شستو گرفته تا نخ‌ریسی در شهر سنندج انجام می‌شود.

 

 

 

این کارآفرین ادامه داد: تولید نخ در این کارخانه نقش مهمی در تولید گلیم و گبه در استان کردستان و صادر کردن آن به استان‌های اطراف و بازارهای خارجی دارد.

 

بسطامی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از چشم‌اندازهای این زنجیره ارتقای آموزش به یک هزار نفر به بانوان بدسرپرست و بی‌سرپرست جهت حضور در چرخه زنجیره از پشم تا فرش است.

 

وی یادآور شد: کل هزینه این کارخانه به مبلغ ۳ میلیارد تومان به‌ صورت بلاعوض توسط بنیاد تعاون بسیج جهت خریداری دستگاه‌ها واگذار شده و تا یک هفته آینده کل چرخه کارخانه به‌ صورت ۱۰۰ درصدی فعال می‌شود.

 

 

 

تهیه ۱۰۸ دستگاه علوفه خور جهت حمایت از صنعت دامپروری کردستان

 

معاون هماهنگ کننده سپاه بیت‌المقدس در افتتاح این کارخانه ضمن گرامیداشت سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و اعیاد شعبانیه اظهار داشت: امروز دومین آیین بهره‌برداری طرح‌های اقتصاد مقاومتی با هدف افتتاح همزمان ۵۷ طرح مردمی در ۲۲ استان که سهم استان کردستان پنج طرح است برگزار می شود.

 

وی با بیان اینکه بیشترین طرح های امروز مربوط به استان کردستان افزود: کمک به ایجاد صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی در سروآباد با اعتبار ۲ میلیارد تومان با اشتغالزایی ۴۶ نفر به صورت مستقیم، تولید نبات طعم دار گیاهی مغزپخت با استفاده از گیاهان دارویی توسط شرکت شیرین کام صدف گروس با اعتبار ۲ میلیارد تومان با اشتغالزایی برای ۲۵ نفر به صورت مستقیم و ۱۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم با هدف تکمیل زنجیره گیاهان دارویی در استان کردستان از طرح هایی است که امروز مورد بهره‌برداری قرار می گیرد.

 

شعبانی گفت: یکی از دغدغه‌های مجموعه بسیج و بنیاد تعاون تولید گوشت قرمز است و شاهد هستیم هر ساله مقدار زیادی گوشت منجمد از کشورهای خارجی وارد کشور می شود.

 

 

 

معاون هماهنگ‌کننده سپاه بیت‌المقدس کردستان تصریح کرد: با توجه به ظرفیت شهرستان دیواندره و کامیاران در زمینه دامپروری و مراتع نقش موثری در تولید گوشت قرمز در استان کردستان دارد.

 

وی از تهیه ۱۰۸ دستگاه علوفه‌خورد ون با اعتبار ۵ میلیارد تومان در راستای حمایت از طرح‌های دامپروری اقتصاد مقاومتی در کردستان خبر داد.

 

شعبانی گفت: در این طرح ها هیچ‌گونه وجه نقدی در اختیار جامعه هدف قرار داده نمی‌شود و جهت ادامه کار به حساب شرکت واریز می‌شود و دامداران بعد از پرداخت اقساط دستگاه ها را تحویل می‌گیرند.

 

معاون هماهنگ‌کننده سپاه بیت‌المقدس کردستان عنوان کرد: تامین کنستانتره موردنیاز برای نژادهای جدید دامی در دیواندره دیگر طرح اقتصاد مقاومت مردمی در راستای صنعت دامپروری در کردستان است و در این راستا تا کنون ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات واگذار شده است.

 

 

 

آغاز به کار دهکده اقتصاد مقاومتی در کردستان

 

وی بیان کرد: تاکنون ۶۳۲ نفر دامدار شهرستان دیواندره برای اجرای این طرح شناسایی شده که ۳۰۰ نفر آنها تسهیلات مورد نیاز را دریافت کردند.

 

شعبانی اضافه کرد: امروز در راستای تقویت دهکده اقتصاد مقاومتی با استقرار زنجیره از پشم تا فرش و کرک دام سبک با افتتاح کارگاه حلاجی و شستشوی پشم در سنندج شروع به کار کرد.

 

معاون هماهنگ‌کننده سپاه بیت‌المقدس کردستان خاطرنشان کرد: با عنایت سردار تقی زاده و سردار گشتاشبی با استفاده از ظرفیت پادگان محمد رسول‌الله به عنوان دهکده اقتصاد مقاومتی سپاه استان کردستان شروع به کار کرد.

 

وی یادآور شد: طرح از پشم تا فرش شروعی برای آغاز به کار طرح دهکده اقتصاد مقاومتی سپاه در استان کردستان است.

 

انتهای خبر/

  • نویسنده : ط.ج