ناترازی برق در حال حاضر به بلای برای جان واحدهای تولید کننده تبدیل شده که و این معضل نه‌تنها به کاهش چشمگیر ظرفیت‌های تولیدی بلکه موجب خسارت جبران ناپذیری برای آنها شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نوای آبیدر به نقل از «کردتودی»، در ادبیات بین‌الملل، کشور ایران به لحاظ انرژی، به دلیل برخورداری از منابع عظیم نفت و گاز، کشوری با مزیت انرژی محسوب می‌شود آثار این مزیت پس از کشف نفت در تحولات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور است.

 

در اقتصاد مبتنی بر منابع ایران، توسعه زیرساخت‌ها و رشد اقتصادی تحت‌تأثیر میزان و قیمت این حامل ارزشمند قرار داشته و در نهایت موجب افزایش سطح رفاه شاخص‌های توسعه شده است.

 

قیمت‌های بسیار پائین حامل‌های انرژی موجب ایجاد صنایع، کشاورزی و ساختمان‌های انرژی بر با بازدهی پایین و در مجموع شکل‌گیری یک اقتصاد و جامعه مصرف‌گرا بدون ملاحظه محدود بودن منابع بین‌نسلی انرژی و درک ارزش این منابع شده است.

 

رشد متعارف نیاز مصرف برق کشور بر اساس متوسط ۱۰ سال اخیر، تقریباً ۵ درصد است؛ لذا رشد میزان اوج بار در سال جاری رشدی غیرمتعارف محسوب می‌شود.

 

این روزها کلمه ناترازی انرژی بسیار شنیده می‌شود؛ ناترازی انرژی به معنی عدم تعادل مزمن و نگران‌کننده بین عرضه و تقاضای انرژی است که می‌تواند تأثیرات عمیق و مخربی بر بهره‌وری و رشد اقتصادی یک کشور داشته باشد.

 

این روزها ناترازی انرژی در کشور ما با قطعی مکرر برق خود را نشان داده است.

 

صنایع؛ به‌عنوان موتور محرک اقتصاد و عامل اصلی اشتغال، تولید و صادرات برای پویایی و ادامه فعالیت و رقابت‌پذیری در بازارهای داخلی و خارجی، به تأمین پایدار و کافی انرژی نیاز دارد.

 

ناترازی انرژی، این جریان حیاتی را مختل کرده و صنایع را با چالش‌های جدی و بحران‌های متعدد مواجه می‌سازد و آنها را در تنگنایی شدید قرار می‌دهد.

 

در حال حاضر کشورمان با ناترازی در بخش انرژی مواجه است، البته به نسبت سرانه جمعیت، وضعیت جغرافیایی و تولید ناخالص ملی شدت مصرف انرژی کشورمان در دنیا رکورددار است.

 

طبق نظر کارشناسان اقتصادی مشکلی که ما در حوزه انرژی به طور خاص در دهه گذشته داریم این است که حکمرانی ما در این حوزه دچار ناترازی بوده است، یعنی اگر ناترازی در عرصه حوزه و تقاضا داریم، ناشی از ناترازی در سبک حکمرانی در حوزه انرژی است.

 

در این وضعیت که به علت ناترازی برق و کاهش آن مجبور به تعطیلی ادارات و مدارس و واحدهای تولیدی هستیم، باید دنبال سیاستی باشیم که در واقع از این پتانسیل به نحو احسن استفاده کنیم.

 

ایجاد بازار رقابتی و نظام تنظیم‌گری مستقل یکی از مهم‌ترین راه‌حل‌های کارشناسان اقتصادی کشور برای حل معضل ناترازی انرژی است و می‌گویند وزارتخانه‌های نفت، نیرو و سازمان بودجه باید برنامه جامعی برای انرژی در بخش تقاضا و عرضه لحاظ می‌کرد و آن را پیش می‌برد تا کشور با این مشکلات مواجه نمی‌شد.

 

ناترازی برق در حال حاضر به بلای برای جان واحدهای تولیدی تبدیل شده که و این معضل نه‌تنها به کاهش چشمگیر ظرفیت‌های تولیدی بلکه موجب خسارت جبران ناپذیری برای آنها شده است.

 

و در پایان باید گفت جهان اکنون به سمت گذر از دوران انرژی حرکت کرده است، ما هم باید با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و برقی سازی در این زمینه گام برداریم و مهم‌ترین راه حل آن حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است.

 

انتهای خبر/

  • نویسنده : ط.ج