به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نوای آبیدر به نقل از «کردتودی»، علی اصغر دریایی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان صبح امروز در چهارمین جشنواره استانی، مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاه های خبری استان کردستان که در سنندج برگزار شد، با بیان اینکه این جشنواره پس از وقفهای دهساله، برای سومین بار در سال گذشته و امسال برای چهارمین دوره برگزار شده است، اظهار داشت: امسال شاهد رشد کیفی و کمی آثار ارائهشده در جشنواره بودیم که این موضوع نشاندهنده تلاش و همت خانه مطبوعات و هیئت مدیره آن، به ویژه دبیر محترم جشنواره، است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با تأکید بر نقش رسانهها در تنویر افکار عمومی و اشاعه ارزشهای انقلاب اسلامی، افزود: امروز جنگها از مرحله سخت عبور کرده و به مرحله جنگهای نرم رسیدهاند. در این جنگها، افکار و اندیشهها در معرض خطر هستند و ما باید از باورها، اعتقادات و آداب و رسوم مردم کردستان صیانت کنیم.
دریایی با اشاره به فعالیت بیش از ۵۰ شبکه ماهوارهای که به تبلیغ سبک زندگی غربی و تضعیف باورهای مردم کردستان میپردازند، خاطرنشان کرد: رسانههای محلی نقش بسیار مهمی در حفظ هویت فرهنگی و قومیتی دارند و میتوانند با پرداختن به فرهنگهای بومی، امیدآفرینی و همبستگی اجتماعی را در جامعه تقویت کنند.
وی همچنین به نقش مطبوعات محلی در آسیبشناسی اجتماعی و کاهش مشکلاتی مانند اعتیاد و طلاق اشاره کرد و گفت: رسانهها علاوه بر انعکاس اخبار، باید به تحلیل و ارائه راهکارهای عملی بپردازند تا مسئولان بتوانند به موقع نسبت به حل مشکلات اقدام کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در پایان با اشاره به برنامههای توانمندسازی اهالی رسانه، اعلام کرد: در راستای تقویت رسانههای محلی، دورههای آموزشی و کارگاههای تخصصی برای اهالی رسانه برگزار خواهد شد تا بتوانیم رسانهای پویا و تأثیرگذار در استان داشته باشیم.
این جشنواره که با هدف ارتقای سطح کیفی رسانههای محلی و تقدیر از فعالان این عرصه برگزار شد، با اهدای جوایز به برگزیدگان به کار خود پایان داد.
نقش رسانهها در توسعه استان انکارناپذیر است
علیاکبر ورمقانی در ادامه اظهار داشت: استان کردستان به دلیل برخورداری از فرهنگ غنی و شعور اجتماعی بالا، همواره پذیرای نقدها و انتقادات سازنده بوده است. وی افزود: انتقادهای دلسوزانه و سازنده اصحاب رسانه باید توسط مدیران پذیرفته شود و از این انتقادات برای رفع نقاط ضعف و بهبود عملکرد استفاده شود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار کردستان با اشاره به برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری در استان، خاطرنشان کرد: این جشنوارهها نه تنها به پویایی حوزه فرهنگ و هنر کمک میکنند، بلکه نقش مهمی در توسعه استان و معرفی ظرفیتهای آن به سایر مناطق کشور دارند. وی همچنین از زحمات برگزارکنندگان جشنوارهها و خبرگزاریهایی که با دغدغهمندی و تعهد در این رویدادها حضور یافتهاند، تقدیر کرد.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کردستان در ادامه به نقش رسانهها در افشای جنایات جهانی اشاره کرد و گفت: اگر رسانههای متعهد و دغدغهمند نبودند، جنایات وحشیانهای مانند آنچه در غزه اتفاق افتاد، به این شکل افشا نمیشد.
وی تأکید کرد: رسانهها توانستهاند وجدان جهانیان را بیدار کنند و موضعگیریهای گستردهای را در برابر جنایات رژیم صهیونیستی ایجاد کنند.
ورمقانی در پایان سخنان خود بر لزوم حمایت از خبرنگاران و رسانهها تأکید کرد و گفت: باید برای بهبود معیشت خبرنگاران و رفع دغدغههای اقتصادی آنان چارهاندیشی شود.
وی همچنین از فعالسازی شورای اطلاعرسانی استان خبر داد و افزود: این شورا با هدف بهبود تصمیمگیریها در حوزه اطلاعرسانی و تقویت نقش رسانهها در توسعه استان تشکیل خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به اهمیت فضای مجازی، گفت: فضای مجازی علاوه بر تهدیدها، فرصتهای زیادی نیز دارد و باید از این فضا بهعنوان ابزاری برای توسعه فرهنگی و اجتماعی استان استفاده کرد.
ارسال ۳۸۸ اثر به جشنواره مطبوعات کردستان
مسعود احمدی، دبیر چهارمین جشنواره مطبوعات کردستان، در گزارشی تفصیلی به روند برگزاری این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: این رویداد فرهنگی-رسانهای در سوم شهریور سال گذشته برگزار شد و فراخوان آن از آبان تا ۱۲ آذر منتشر گردید که در مجموع، ۳۸۸ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که پس از حذف ۱۰ اثر ناقص یا نامرتبط، ۳۷۸ اثر برای داوری نهایی پذیرفته شدند.
به گفته احمدی، این دوره از جشنواره در دو بخش اصلی و جنبی برگزار شد و در بخش اصلی، ۳۵۴ اثر شامل ۹۷ گزارش، ۵۳ خبر، ۷۴ مصاحبه، ۶۳ یادداشت، ۲۴ اثر گرافیک و ۳۹ اثر عکاسی از ۷۷ شرکت کننده ارزیابی شدند که در بخش جنبی نیز ۳۸ اثر از ۱۵ شرکت کننده در محور «چهار سال مقاومت در غزه» ارائه شد.
احمدی با اشاره به چالشهای گذشته در فرایند داوری، اعلام کرد: برای افزایش اعتبار و شفافیت، از سه استاد برجسته کشوری شامل دکتر صدیقی، دکتر مختاریان (استاد پیشکسوت رسانه) و دکتر کتابدار دعوت شد تا آثار را در یک دوره فشرده دو هفتهای در تهران و سنندج بررسی کنند.
وی افزود: برخی آثار به دلیل نقص فنی یا محتوایی قابل ارزیابی نبودند، اما با تماس مستقیم با شرکت کنندگان و ارسال مجدد، اطمینان حاصل شد که هیچ حقی ضایع نشود.
وی به برگزاری کارگاههای تخصصی در حاشیه جشنواره اشاره کرد و گفت: با هدف ارتقای سطح دانش رسانهای، کارگاههایی در حوزههای گرافیک، تصویرشناسی، خبرنویسی نوین و شاخصهای اثر برتر توسط اساتید برگزار شد. این برنامهها با استقبال چشمگیر شرکت کنندگان رو به رو شد و نقشی کلیدی در توانمندسازی فعالان رسانهای استان ایفا کرد.
دبیر جشنواره در پایان با اشاره به ضرورت آموزش مستند در عرصه رسانه، اظهار داشت: برخی تصور میکنند پیشکسوت بودن به معنای بی نیازی از آموزش است، اما ما با برگزاری این کارگاهها نشان دادیم که یادگیری و به روزرسانی دانش، شرط ماندگاری در عرصه رسانه است.
وی از همکاری گسترده نهادهای استان و همراهی داوران قدردانی کرد و گفت: امیدواریم این جشنواره گامی مؤثر در تقویت کیفیت مطبوعات کردستان باشد.
معرفی برگزیدگان
با رأی هیئت داوران که متشکل از فریدون صدیقی، علیرضا کتابدار و محمود مختاریان بودند، در بخش خبر هیچ اثری حائز رتبه اول و دوم نشد و رتبه سوم به طور مشترک به خبات ساعدی از کورده واری، هیرش اسماعیل زاده از نشریه به هیز رسید و بهنام دورویی از خانه کتاب کردی شایسته تقدیر شد.
در بخش مصاحبه با رأی هیئت داوران فیضالله پیری از هفتهنامه سیروان رتبه نخست، چنور صادقی از خبرگزاری ایرنا رتبه دوم و فرانک کیانپور از خبرگزاری ایسنا رتبه سوم را کسب کردند و در این بخش فرهاد شیری از نشریه به هیز شایسته تقدیر شد.
در بخش گزارش منصور رحیمی از خبرگزاری کردپرس رتبه نخست، رؤیا عبدی از خبرگزاری مهر و ویدا باغبانی از خبرگزاری ایمنا به طور مشترک رتبه دوم و رزیتا قادری از خبرگزاری تسنیم، هاجر صفابخش از هفتهنامه سیروان به طور مشترک رتبه سوم را به خود اختصاص دادند و گلآرا ظاهری از سایت کردتودی، فرهاد شیری از نشریه به هیز، کلثوم مؤمنی از ایرنا به عنوان شایسته تقدیر انتخاب شدند.
در بخش یادداشت توفیق مشیرپناهی از هفتهنامه ئاریز رتبه اول، بختیار ناهید از سایت واکاوی رتبه دوم و یحیی صمدی از هفتهنامه ئاوات، بهنام نیکسرشت پایگاه خبری نیشتمان قلم به طور مشترک رتبه سوم را از آن خود کردند و سامان احمدی از پایگاه خبری بارانی خبر هم شایسته تقدیر شد.
در بخش صفحهآرایی و گرافیک هژیر الله مرادی از روزنامه روژان رتبه نخست، مهری یونسی از هفتهنامه سیروان رتبه دوم و سید محمد تقوی از ماهنامه کورده واری رتبه سوم را به خود اختصاص دادند و سید زبیر نعمتی از هفتهنامه ئاوات، شاهو احمدی از هفتهنامه ورزشی به هیز، نگین وکیلی ماهنامه رنگ رویا به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.
در بخش مجموعه عکس الهام امی از خبرگزاری ایمنا رتبه اول، کیوان فیروزهای از خبرگزاری تسنیم رتبه دوم و جلال دادسار از خبرگزاری میزان رتبه سوم را کسب کردند.
در بخش تک عکس ناصر عباس علی نیا از خبرگزاری مهر رتبه اول، فرشید اردلان از ماهنامه پینووس رتبه دوم، جمشید فرجوند فردا از هفتهنامه سیروان رتبه سوم را کسب کردند و مصلح پیرخضرانیان از خبرگزاری ایرنا شایسته تقدیر شد.
در بخش جنبی شعار سال از سمیرا مرادپور روژمان نیوز و در بخش غزه هم از مهوش رحیمی از سایت کردتودی و منصور رحیمی از کردپرس تقدیر شد.
انتهای خبر/
- نویسنده : ط.ج
Thursday, 20 February , 2025