به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نوای آبیدر؛ علی جوکار در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، به افزایش ۴/۳ درصدی تعداد ازدواجها نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره کرد و گفت: در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳، تعداد ۹ هزار و ۷۳۰ واقعه ازدواج در استان به ثبت رسیده است که نشاندهنده رشد قابل توجهی نسبت به سال قبل است.
مدیرکل ثبت احوال کردستان در ادامه افزود: میانگین سن ازدواج برای مردان در اولین ازدواج ۲۸/۸۵ سال و برای زنان ۲۴/۶۱ سال بوده است. این در حالی است که بیشترین ازدواجهای ثبت شده برای مردان مربوط به گروه سنی ۲۹-۲۵ ساله به تعداد ۲ هزار و ۶۸۹ مورد و برای زنان مربوط به گروه سنی ۲۴-۲۰ ساله به تعداد ۲ هزار و ۴۵۰ مورد بوده است.
وی در خصوص وضعیت آمار ازدواج در شهرهای مختلف استان نیز توضیح دادن: در شهر سنندج بیشترین تعداد ازدواجها به ثبت رسیده است که نشاندهنده روند مثبت ازدواج در این شهر است. در برخی شهرستانها مانند سروآباد و دهگلان نیز شاهد کاهش آمار ازدواج بودهایم.
ویبا اشاره به جدول زیر توضیح داد که:
در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳، سنندج با ۳ هزار و ۵ مورد ازدواج بیشترین آمار را داشته است.
در مقابل، سروآباد با ۱۷۲ مورد ازدواج، کاهش قابل توجهی داشته است.
جدول آمار ازدواج در ۹ ماهه ۱۴۰۳
شهرستان ازدواج ۱۴۰۲ ازدواج ۱۴۰۳ درصد تغییرات
کل استان ۹۳۲۶ ۹۷۳۰ ۴٫۳%
سنندج ۲۷۱۱ ۳۰۰۵ ۱۰٫۸%
سقز ۱۴۲۶ ۱۳۷۵ -۳٫۶%
بانه ۷۸۹ ۸۰۴ ۱٫۹%
قروه ۹۷۸ ۹۳۰ -۴٫۹%
دیواندره ۵۴۶ ۵۹۴ ۸٫۸%
طلاقها در کردستان
مدیرکل ثبت احوال کردستان به روند طلاق در استان پرداخت و گفت: در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳، تعداد ۴ هزار و ۴۱۲ واقعه طلاق در استان ثبت شده که نسبت به سال قبل ۱۳/۷ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه میانگین سن طلاق برای مردان ۳۸٫۴۰ سال و برای زنان ۳۳٫۹۶ سال است، خاطرنشان کرد: بیشترین طلاقها برای مردان در گروه سنی ۴۴-۴۰ ساله با ۹۲۹ مورد و برای زنان در گروه سنی ۳۹-۳۵ ساله با ۱۰۰۴ مورد ثبت شده است. این آمار نشاندهنده روند افزایشی در برخی گروههای سنی است.
جدول آمار طلاق در ۹ ماهه ۱۴۰۳
شهرستان طلاق ۱۴۰۲ طلاق ۱۴۰۳ درصد تغییرات
کل استان ۳۸۸۱ ۴۴۱۲ ۱۳٫۷%
سنندج ۱۳۵۴ ۱۶۹۴ ۲۵٫۱%
سقز ۵۴۵ ۶۲۹ ۱۵٫۴%
بانه ۲۵۷ ۲۳۰ -۱۰٫۵%
قروه ۴۲۱ ۳۹۳ -۶٫۷%
کامیاران ۲۷۷ ۴۲۵ ۵۳٫۴%
دلایل و عوامل موثر در افزایش طلاق
مدیرکل ثبت احوال کردستان در ادامه با بیان اینکه دلایل افزایش طلاق به عوامل مختلفی بستگی دارد، افزود: مشکلات اقتصادی، تغییرات فرهنگی و اجتماعی، و مسائل فردی هرکدام میتوانند تأثیرگذار باشند و در استان کردستان نیز این عوامل به همراه تغییرات در الگوهای زندگی جوانان، موجب افزایش نسبی آمار طلاق در برخی مناطق شده است.
وی همچنین به اختلافات میان سن طلاق در مردان و زنان اشاره کرد و گفت: تفاوت سن طلاق در مردان و زنان به خصوص در شهر سنندج، بیشتر مشهود است و این موضوع میتواند نشاندهنده تغییرات فرهنگی و اجتماعی در سطح جامعه باشد.
انتهای خبر/
- نویسنده : ط.ج
Thursday, 9 January , 2025