با آغاز بهار کردستان ردای سبز خود را بر تن می‌کند و با طبیعتی بکر، هوایی دل‌انگیز و مردمانی مهمان‌نواز گردشگران نوروزی را به‌سوی خود می‌خواند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نوای آبیدر به نقل از «کردتودی»، کردستان سرزمینی که روح کوهستان را در آغوش گرفته و آفتاب در میان دره‌های سرسبزش با طنین آواز چوپانان طلوع می‌کند، دیاری که در آن باد، رازهای کهن را در گوش بلوط‌های سر به‌ فلک‌ کشیده نجوا می‌کند و رودخانه‌ها قصه‌های هزارساله را بر سنگ‌های صیقل‌خورده‌شان حک می‌کنند.

 

کردستان، سرزمین دلیران و شاعران، مهد حماسه‌ها و ترانه‌ها، جایی که هر گام در آن روایتگر افسانه‌ای دیرین است و مردمانش با چشمانی سرشار از غرور و صمیمیت، همچون کوه‌های سر به فلک کشیده‌اش، استوار و پابرجا ایستاده‌اند.

 

نوروز که از راه می‌رسد کردستان جامه‌ای سبز بر تن می‌کند، کوه‌ها از خواب زمستانی برمی‌خیزند، رودها جان می‌گیرند و دشت‌ها عطر گل‌های وحشی را در آغوش می‌کشند در کوچه‌پس‌کوچه‌های سنندج، بانه، مریوان و اورامانات، عطر نان کلانه پیچیده است و نوای دف، بهار را در آغوش مردم می‌رقصاند.

 

در کنار زریوار، ماهیگیران تورهایشان را به آب می‌سپارند و در دامنه‌های کوه، چشمه‌ها سرود زندگی سر می‌دهند، دختران با لباس‌های رنگارنگ کردی نوروز را با خنده‌هایشان مزین می‌کنند و پیرمردان در سایه‌سار درختان قصه‌های قدیمی را برای نوه‌هایشان زمزمه می‌کنند.

 

اینجا نوروز فقط تغییر فصل نیست؛ یک جشن است، یک زندگی است که در کوهستان طنین‌انداز می‌شود و کردستان در نوروز، تکه‌ای از بهشت است که باید دید، لمس کرد و در آن نفس کشید.

 

کردستان یکی از زیباترین مقاصد گردشگری ایران در ایام نوروز است، طبیعت بکر، کوهستان‌های سرسبز، رودخانه‌های خروشان، فرهنگ غنی و مردمان مهمان‌نواز این استان، آن را به مقصدی محبوب برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.

 

 

 

جاذبه‌های گردشگری کردستان در نوروز

 

با فرارسیدن بهار کوه‌ها و دشت‌های کردستان پوشیده از گل‌های رنگارنگ می‌شوند. مناطق مانند اورامانات، دریاچه زریوار، روستای پلنگان و منطقه بانه از زیباترین نقاط طبیعی این استان هستند.

 

در کردستان نوروز با مراسم خاصی مانند هه‌لپه‌رکی (رقص کردی) برپایی آتش نوروزی و موسیقی سنتی جشن گرفته می‌شود و حضور در این مراسم می‌تواند تجربه‌ای خاص و فراموش‌نشدنی باشد.

 

 

 

بازارهای محلی و خرید سوغات

 

شهرهای بانه و مریوان به دلیل نزدیکی به مرز، مراکز خرید محبوبی دارند و همچنین، صنایع‌ دستی مانند گیوه، قالی و جاجیم، سازهای سنتی و لباس‌های کردی از سوغاتی‌های ارزشمند این منطقه هستند.

 

 

 

جاذبه‌های تاریخی و معماری

 

بناهای تاریخی مانند عمارت آصف وزیری (خانه کرد) در سنندج، مسجد جامع سنندج، پل تاریخی قشلاق و قلعه پالنگان نشان‌دهندهٔ تاریخ غنی این منطقه است.

 

 

 

دریاچه زریوار مریوان

 

یکی از شگفت‌انگیزترین جاذبه‌های طبیعی ایران دریاچه زریوار است که در نزدیکی مریوان قرار دارد، این دریاچه آب شیرین که در دل کوهستان جا خوش کرده در فصل بهار به اوج زیبایی خود می‌رسد و فرصتی عالی برای قایق‌سواری، پیاده‌روی و تماشای طبیعت را فراهم می‌کند.

 

 

 

روستای پالنگان کامیاران

 

پالنگان یکی از روستاهای تاریخی و پلکانی کردستان است که در میان کوه‌ها و در کنار رودخانه‌ای خروشان قرار دارد خانه‌های سنگی، معماری پلکانی، آبشارهای طبیعی و پل‌های تاریخی این روستا، آن را به مقصدی جذاب برای عکاسی و طبیعت‌گردی تبدیل کرده است.

 

 

 

پارک آبیدر

 

آبیدر یکی از معروف‌ترین تفریحگاه‌های سنندج است که در دامنه کوه واقع شده و چشم‌انداز بی‌نظیری به شهر دارد در ایام نوروز، این پارک به محلی پرجنب‌وجوش برای استراحت، تفریح و تماشای مناظر طبیعی تبدیل می‌شود.

 

 

 

کردستان آماده میزبانی از مهمانان نوروزی

 

به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی کردستان، منصور مهرزاد، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کردستان اظهار داشت: مجموع اقامتگاه‌های رسمی و غیررسمی این استان ظرفیت اسکان ۴۱ هزار گردشگر را دارد و ۶ هزار تخت در مراکز اقامتی برای پذیرایی از مسافران نوروزی مهیا شده است.

 

وی افزود: تمامی موزه‌ها، مکان‌های تاریخی و جاذبه‌های گردشگری استان برای بازدید عموم باز خواهند بود و با همکاری شهرداری و بخش خصوصی، گشت سنندج‌گردی برگزار خواهد شد. همچنین، نمایشگاه عکس جهان نوروز، فروشگاه صنایع‌دستی در خانه کرد، غرفه دم‌نوش و عکاسی با لباس کردی، سفره افطار و موسیقی زنده از جمله برنامه‌های نوروزی میراث‌فرهنگی استان خواهد بود.

 

مدیرکل میراث‌فرهنگی کردستان اعلام کرد که ۳۲ راهنمای گردشگری در ایام تعطیلات نوروزی در اماکن و بناهای تاریخی استان برای راهنمایی مسافران مستقر خواهند شد.

 

وی افزود: مسجد جامع سنندج، عمارت خسروآباد، عمارت مشیردیوان، موزه باستان‌شناسی سنندج و موزه مردم‌شناسی خانه کرد از جمله اماکنی هستند که گردشگران می‌توانند با حضور راهنمایان، از آن‌ها بازدید کنند.

 

مهرزاد با بیان اینکه استان کردستان ظرفیت اسکان ۴۱ هزار نفر را در مراکز اقامتی دارد، یادآور شد: در ایام نوروز، ۳۳۹ اقامتگاه رسمی شامل هتل‌ها و مهمان‌پذیرها، و ۲۹۴ اقامتگاه غیررسمی مانند خوابگاه‌های دانشجویی و اقامتگاه‌های اضطراری برای اسکان مسافران در نظر گرفته شده است.

 

وی تصریح کرد: ۶ هزار تخت در مراکز اقامتی برای پذیرایی از مسافران نوروزی آماده شده است.

 

در کلام آخر؛ کردستان در نوروز با طبیعتی زنده، فرهنگ غنی و مردمی مهمان‌نواز، مقصدی عالی برای علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی و تجربه فرهنگ‌های اصیل است و پذیرایی مهمانان نوروزی است.

 

انتهای خبر/