به گزارش نوای آبیدر ، حسن عسکری شنبه شب در مراسم اختتامیه هفته فرهنگی سنندج اظهار کرد: روز ششم اردیبهشت سال ۱۰۱۶ شهر سنندج توسط سلیمان خان اردلان بازسازی شده است البته قدمت این شهر از ۴۰۰ سال بیشتر بوده و گواه این امر تأیید باستان شناسان است.
وی افزود: پیشینه فرهنگی کردستان خصوصاً شاهد القاب فرهنگی برای این شهر از جمله دارالاحسان، شهر مناره ها و پایتخت دف و عرفان است.
سرپرست فرمانداری سنندج خاطرنشان کرد: پایتخت کتاب و نوروز ایران و شهر خلاق موسیقی همگی نشانگر جایگاه فرهنگی سنندج است.
عسکری افزود: باید فعالان فرهنگی سنندج این موارد را برای بحث اقتصاد هنر و اقتصاد فرهنگ سنندج مدنظر قرار دهند و این ویژگی ها برای مردم سنندج در زمینه اشتغال زایی و جذب توریست تاثیرگذار باشد و تولید ثروت کند.
وی اظهار داشت: سنندج مرکز کردستان است و برای همه مردم دارای جایگاه ویژه ای است اما مهمتر از آن جایگاه فرهنگی و اجتماعی سنندج در میان کردهای دنیاست.
عسکری خاطرنشان کرد: از قدیم الایام شهر سنندج جایگاه والایی در بین کردهای دنیا دارد و گرامیداشت این روز در واقع تکریم و احترام مقام و جایگاه کرد در تمام دنیاست.
سید انور رشیدی شهردار سنندج نیز در این مراسم اظهار کرد: از ما فقط یک تاریخ و یک نام باقی می ماند که چه کارهایی انجام داده ایم.
وی افزود: اعضای شورا و شهرداری برای حفظ آداب و سنن و فرهنگ غنی منطقه اقدام به ثبت روز ششم اردیبهشت به نام روز سنندج کردند.
شهردار سنندج خاطرنشان کرد: برای تولید محتوا اعتبارات ویژه ای در نظر گرفته ایم و از فعالان عرصه فرهنگ و هنر حمایت می کنیم.
رشیدی افزود: در راستای زنده کردن توس نوذر تلاش خواهیم کرد و دبیرخانه دائمی حفاظت از تپه ها و چشمه های شهر سنندج و دارایی های زیست محیطی نیز تشکیل می شود.
سیف الله رضایی مسئول کمیسیون فرهنگی شورای شهر سنندج نیز در این مراسم اظهار کرد: ۲۳ برنامه در هفته فرهنگی سنندج اجرا شد و سعی داریم این روز در تقویم فرهنگی کشور نیز ثبت شود.
وی افزود: امیدواریم موسیقی بهانه ای برای توسعه شهر سنندج باشد و اشتغال زایی را به دنبال داشته باشد و همچنین زمینه برای آشنایی مردم با پیشینه موسیقی آیینی و سنتیشان فراهم شود.
رضایی خاطرنشان کرد: از بحث شهر خلاق موسیقی تنها یک سال مانده و این مهم نباید با افزایش کنسرت ها و برنامه های موسیقایی اشتباه گرفته شود.
Sunday, 22 December , 2024