همایش طلاب و روحانیون و نخبگان حوزه و دانشگاه و بانوان فرهیخته استان کردستان با حضور دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سنندج برگزار شد.

به گزارش نوای آبیدر، حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری روز چهارشنبه در همایش طلاب و روحانیون و نخبگان حوزه و دانشگاه و بانوان فرهیخته استان کردستان اظهار کرد: از شهدای استان مجاهد و مرزبان جمهوری اسلامی یاد می کنیم چرا که این عزیزان برای اعتلای انقلاب اسلامی جان خود را فدا کردند تا ما در آرامش و آسایش زندگی کنیم.

وی افزود: کردستان همیشه بر لبه مخاطرات و مورد طمع دشمنان ایران بوده است اما مردم هوشیار این منطقه با مرزبانی خویش در مقابله تهدیدات دشمنان مجاهدت کردند.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری اظهار داشت: دارایی ما حاکمیت و دولت اسلامی است که در جایی وجود ندارد و این مهم یک برکت و دارایی بزرگ برای ملت ایران است.

وی با اشاره به مشکلات سیاسی در عراق و لبنان خاطرنشان کرد: استقرار دولت منسجم در کشورمان دارایی بزرگی است که از مجاهدت شهدا و مردمان همیشه در صحنه ای همچون مردم کردستان محقق شده است.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: در سایه روشنگری و هدایت فکری جامعه توسط علما و روحانیون که مردم را به اتحاد و همدلی دعوت می کنند شاهد امنیت و آرامشی مثال زدنی در کشورمان هستیم و باید قدردان و حافظ این امنیت باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین شهریاری افزود: امنیت از بزرگترین نعمت هایی است که حتی خداوند متعال نیز در آیات قرآن کریم به آن اشاره کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در جمهوری اسلامی علما و روحانیون پشتیبان و حامی دولت هستند و این مهم در دوران قبل از انقلاب وجود نداشت.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: کردستان با مرزبانی چهل ساله از امنیت و اقتدار کشورمان حفاظت کرده است و نقش علمای اهل سنت و اهل تشیع منطقه نقشی ویژه در این راستا داشته اند.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری افزود: یک خطری که امروز گریبان ما را گرفته است توطئه های تبلیغاتی و رسانه ای دشمنان در حوزه جنگ نرم است.

وی اذعان کرد: دستاوردهای دولت در این مدت کوتاه برای رفع تحریم ها و دغدغه های معیشتی مردم داشته است.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: تربیت جوانان یک اصل در حفظ دارایی های کشورمان است که باید در این خصوص تمام توان خود را به کار گیریم چون جوانان مورد طمع دشمنان هستند و دشمنان برای تسلط بر افکار جوانان ایرانی از ابزار فضای مجازی و جنگ نرم بهره گرفته اند.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری افزود: مسئولیت جدید علما و روحانیون این است که در حوزه جنگ نرم ورود جدی کنند و در مقابل توطئه های دشمنان در ابن عرصه به روشنگری و هدایت افکار جوانان بپردازند.

وی خاطرنشان کرد: امروز باید حواسمان به دل جوانان باشد و خوشبختانه در کردستان مشکل امنیتی نداریم اما مشکل تفکر لیبرالی و دلدادگی به ضدارزش ها را داریم لذا روحانیون این استان باید برای این کار برنامه ریزی کنند.

وی از علما و روحانیون کردستانی خواست که جوانان را برای حضور در مساجد سوق دهند و زمینه تربیت طلاب جوان را فراهم کنند و امروز مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور مسئولیت سنگینی بر عهده دارد.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: دشمن بر روی خانواده ها و جوانان سرمایه گذاری می کند تا افکار اسلامی و ارزش های فرهنگی را در جامعه کم رنگ کند.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری افزود: اگر می خواهیم زیر چتر رسول الله (ص) باشیم دو ویژگی را داشته باشیم که یکی از آن ها مقابله با دشمنان دین خدا و دیگری عطوفت و مهربانی با مسلمین است.

وی تصریح کرد: امروز اگر کسی حرف عادی سازی با صهیونیست ها را می زند و دلش هوای دشمنان خدا را می کند این با رسول خدا نیست.

 

امروز شاهد یک کردستان امن هستیم

 

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: امروز شاهد یک کردستان امن هستیم و این برکت بزرگی است و این دستاورد بزرگی است و باید همواره بازگو شود.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری افزود: ما در طول این چهل سال انقلاب در دو جا توفیق نداشته ایم که یکی از آن رفع فقر است.

وی خاطرنشان کرد: منشأ فقر بیکاری جوانان است که برخی آمارها از وجود پنج و نیم میلیون جوان بیکار در کشور خبر می دهد لذا باید توجه کنیم که این جوانان بیکار بستر خوبی برای جنگ نرم دشمنان هستند.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری تصریح کرد: این فقر اختصاص به استان کردستان ندارد و در نقاط مختلف کشور هم وجود دارد و فقر اختصاص به اهل سنت ندارد و در حواشی تهران و دیگر استان های کشور هم شاهد فقرای اهل تشیع هستیم.

وی افزود:دشمن هم با محاصره اقتصادی و تحریم نگذاشته است این فقر ریشه کن شود البته توقع ما از دولت سیزدهم این است که وعده های افزایش اشتغال و کاهش فقر را داشته باشیم.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: یک راهبرد خیلی عالی که در دولت سیزدهم پیگیری می شود ارتباط با همسایگان است و انتظار می رود که با محوریت استان کردستان ارتباط با اقلیم کردستان را افزایش دهیم.

وی تأکید کرد: فرصت های جغرافیایی در مرزها مدنظر قرار گیرد و مرزها باید از امنیتی به اقتصادی تبدیل شوند.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری افزود: دومین ضعف ما وجود تبعیض است که هنوز هم در عزل و نصب ها شاهد آن هستیم البته در راه رفع تبعیض حضرت امام خامنه ای پیشگام بودند و ایشان با انتصاب دریادار ایرانی در فرماندهی نیروی دریایی ارتش راه را برای دیگران باز کردند.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: هر کسی که توانمند باشد می تواند این مقام را داشته باشد و هر کسی که صلاحیت داشته باشد باید مسئولیت بگیرد و از استاندار کردستان هم این توقع می رود که این مهم را در این استان اجرایی کند چرا که رئیس جمهور هم از بین اهل سنت کردستان مشاور عالی خود در حوزه اقوام و مذاهب را انتخاب کردند و از سایر کارگزاران نظام هم انتظار می رود.

قائل به صلاحیت هستیم و نباید مسئولیت ها بر اساس جمعیت باشد

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری افزود: هنوز افرادی در کشور ذهنیت تبعیض دارند و باید این ذهنیت ها تغییر کند و به این افراد تذکر داده شود.

وی خاطرنشان کرد: اقدام خوب دولت کاهش ضریب جینی و کم کردن فاصله حقوق دریافتی کارکنان است و این اقدامی قابل تحسین است.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان سخنان خود خواستار همراهی حداکثری جامعه روحانیت کردستان با برنامه های محرومیت زدایی دولت شد.

 

حجت الاسلام والمسلمین سعید عسکری مدیر مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور در این همایش اظهار کرد: به فصل الهی روحانیون و طلاب استان کردستان در عرصه های مختلف امتحان خود را خیلی خوب و به نحو احسن پس داده اند.

۵۴ شهید بزرگوار روحانی از خطه کردستان که هر کدام این ها را اگر زندگی آن ها را بررسی کنیم اثر گذار بوده اند و دشمن هم واقعا گلچین کرد و این عزیزان را از ما گرفت.

شهید ملاحیدر فهیم پیرمرد ۹۰ ساله ای که وی را اسیر کردند و در نهایت مایوس شدند و احزاب فقط یک خواسته را از او می خواستند اما بر دل دشمن داغ نخواهد و شربت شیرین شهادت را نوشید و پاسخی به دشمنان داد که برای همیشه حرف و راه و زندگی ایشان برای ما الگوست چرا که این عالم وارسته هیچ وقت زیر بار اهانت به امام خمینی (ره) نکرد و در ثانیه آخر زندگی خویش هنگام تیرباران ذکر یا اباعبدالله الحسین بر زبان آورد.

شهید شیخ الاسلام و شهید برهان عالی از منادیان وحدت بودند و تنها جرم ایشان این بود که در خطبه‌های نماز جمعه و سخنرانی هایشان ندای وحدت داشتند و افکار پلید وهابیت و سلفیت را زیر سوال می برد.

سرزمین مجاهدت های خاموش اینچنین شخصیت هایی پرورش داده و تقدیم انقلاب کرده است.

خرسندیم که دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خود منادی وحدت و از بانیان تشکیل اتحادیه کشورهای اسلامی است و دغدغه وی وحدت امت اسلامی و همدلی در بین مسلمانان است و حضور وی را در کردستان فرصتی مهم می دانیم.

 

ماموستا فایق رستمی امام جمعه سنندج نیز در این مراسم اظهار کرد: علما سنگربانان ارشاد و روشنگری در جامعه هستند و علمای شهید الگویی همیشگی برای ماست.

وی افزود: علما مرکز وحدت و انسجام در جامعه بوده و امروز نیز باید در مقابل توطئه ها و دسیسه های تفرقه افکنانه دشمنان به روشنگری بپردازند.

ماموستا رستمی با اشاره به سیره رسول الله (ص) خاطرنشان کرد: علما و روحانیون وارثین انبیا بوده و تا زمانی که نقش آفرینی علما را در جامعه داشته باشیم از سیطره جهالت و سیاهی جلوگیری می شود.

وی تصریح کرد: وحدتی مثال زدنی در بین اهل سنت و اهل تشیع کردستان برقرار است و این مهم برای همگان قابل مشاهده است.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود به مشکلات معیشتی طلاب و روحانیون استان و مراکز دینی در این منطقه اشاره کرد و گفت: انتظار داریم دولت سیزدهم برای رفع این دغدغه جامعه روحانیت استان کردستان اقدامی فوری را انجام دهد.

ماموستا رستمی با تقدیر از خدمات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: این مجمع به مرکزی برای صلح و دوستی در منطقه تبدیل شده است و امیدواریم که روز به روز شاهد اتحاد مسلمین باشیم.

وی افزود: باید بدانیم که وحدت و همدلی زمینه ساز توسعه و تعالی است و نقش علما و روحانیون در این مسیر ویژه است.

امام جمعه سنندج با اشاره به تحصیل بیش از چهار هزار طلبه در مدارس علوم دینی و حجره های سنتی اشاره کرد و گفت: انتظار می رود دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در جریان سفر خود به کردستان از این مدارس بازدید کند.

 

 

اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان نیز در همایش طلاب و روحانیون و نخبگان حوزه و دانشگاه و بانوان فرهیخته استان کردستان اظهار داشت: حضور دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در کردستان را به فال نیک می گیریم.

وی افزود: ما افقی که در نظر داریم برای کردستان این است که تمام موهبت های این سرزمین که در رأس آن منابع انسانی پرتلاش، اصیل و فداکار آن است را در اولویت قرار دهیم چرا که برای پیشرفت و تعالی در این استان چیزی کم نداریم و نیازمند عزم و اراده همگانی هستیم.

استاندار کردستان خاطر نشان کرد: کردستان این ظرفیت را دارد که به الگو برادری و اتحاد در جهان اسلام تبدیل شود و این مهم با نقش آفرینی علما و روحانیون میسر است لذا امیدواریم در این مسیری که در طلیعه دولت دکتر رییسی آغاز کردیم و نگاه ویژه ایشان به کردستان بتوانیم کردستان را به جایگاه اصلی خویش برسانیم.

زارعی کوشا اظهار داشت: برای توسعه کردستان برنامه های زیادی تدوین شده است که به فضل الهی اجرایی خواهیم کرد.

وی افزود: از همه علما و روحانیون کردستان درخواست یاری و کمک داریم تا بتوانیم خدمت ماندگاری را به مردم کردستان ارایه کنیم.