سرپرست شرکت آبفا کردستان گفت: برخی نقاط منفصل شهری به دلیل افزایش جمعیت و ساخت و سازهای غیرمجاز با افت فشار آب در نقاط مرتفع مواجه هستند.

به گزارش نوای آبیدر، علیرضا تخت‌شاهی با اعلام افت فشار آب در نواحی منفصل شهری سنندج اظهار داشت: در این راستا شرکت آبفا درصدد است با اجرای پروژه‌های مختلف این مشکل را حل کند.

وی وضعیت آب استان را نسبتا قابل قبول دانست و گفت: در تمام شهرستان‌های استان آب شرب با کیفیت، سالم و بهداشتی توزیع می‌شود از این حیث مشکل خاصی در زمینه تامین آب وجود ندارد.

وی با اشاره به کاهش شدید نزولات جوی و پایین آمدن تراز سدها و منابع آبی و کاهش آب چاه‌ها یادآور شد: برخی مناطق از جمله شهرهای بانه و‌ مریوان و دشت‌های شرق استان با مشکل مواجه هستیم.

سرپرست شرکت آبفا کردستان اظهار کرد: امید است با همراهی شهروندان و صرفه‌جویی بیشتر تابستان امسال را بدون مشکل سپری کنیم.

وی با اشاره به اینکه تعداد یک هزار و ۱۲ روستا زیرپوشش آبفا قرار دارد اظهار کرد: هم اکنون تعداد ۱۰۰ روستای استان با کمبود آب مواجه هستند، شرکت آبفا از طریق آبرسانی سیار مشکل کمبود آب این مناطق را برطرف می‌کند.

به گفته وی، شرکت آب و فاضلاب شهری استان کردستان در راستای توسعه خدمات آبرسانی مطالعات و برنامه‌های بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت در دست اقدام دارد.

تخت‌شاهی تامین آب سدها شامل تامین آب شهرستان‌های سنندج و سروآباد از محل سد آزاد و چراغ ویس، کامیاران و مریوان از سد سیازاخ و قروه و دهگلان از سد قوچم را از برنامه‌های بلندمدت آبفا عنوان کرد.

وی تامین آب‌های سطحی توسط فیلتر شنی در بانه را از برنامه‌های میان مدت دانست و گفت: این برنامه در مریوان و کامیاران نیز انجام خواهد شد.

وی به حفر سه حلقه چاه و تجهیز ۲۸ حلقه چاه در استان اشاره کرد و گفت: انتقال آب از سد آزاد سنندج به سد قشلاق از طریق پمپاژ و در بانه با همکاری آب منطقه‌ای در پایاب و بالادست از سدهای عباس‌آباد و سدلو با هدف حفظ ذخایر سدها انجام می‌شود.

سرانه مصرف آب شرب در کردستان ۱۹۵ لیتر است

سرپرست آب و فاضلاب کردستان با اشاره به اینکه سالانه ۱۶۴ میلیون مترمکعب در تصفیه خانه‌های استان تولید می‌شود، سرانه مصرف آب شرب در کردستان را ۱۹۵ لیتر و این شاخص را در کشور ۱۷۰ لیتر عنوان کرد.

تخت‌شاهی با بیان اینکه آب شرب تصفیه شده استان برای مصارف خانگی است و در حوزه کشاورزی و صنعتی استفاده نمی‌شود تاکید کرد: بیشترین میزان مصرف منابع آبی در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

وی با اشاره به کاهش بارندگی‌های امسال نسبت به سال گذشته افزود: بهار امسال خشک ترین بهار ۵۲ سال اخیر بوده است.

سرپرست شرکت آبفا کردستان با اشاره به خشکسالی‌ها و کاهش بارندگی‌های امسال، میزان بارندگی در فروردین و اردیبهشت امسال ۹۳ درصد ذکر کرد.

وی فصل تابستان را به دلیل گرم شدن هوا اوج مصرف آب دانست و گفت: یکی از برنامه‌های مهم آبفا در سال جاری تغییر و اصلاح مدیریت مصرف آب شرب در شهرها و روستاهای استان است.

تخت‌شاهی با اشاره به اینکه آب یک کالای حیاتی و بدون جایگزین است و از ارزش ذاتی و اقتصادی بالایی برخوردار است اظهار کرد: بمنظور مدیریت مصرف منابع آب و جلوگیری از کم آبی و مصرف بی‌رویه و غیرمنطقی و جلوگیری از هدررفت آب در بخش‌های مختلف و فضای سبز ترویج الگوی مصرف بهینه و منطقی آب در جامعه ضروری است.

وی تصریح کرد: از آنجا که برخی خانوارهای روستایی بی‌هدف آب را هدر می‌دهند و در آبیاری صیفی‌جات و باغات مصرف می‌کنند آموزش و فرهنگ‌سازی در زمینه مصرف آب ضروری است.